Доступність посилання

ТОП новини

У Великобританії в передвиборчій кампанії позиції дружин кандидатів контрастують


У Великобританії в передвиборчій кампанії позиції дружин кандидатів контрастують

Лондон, 14 травня 2001 - Дружина прем’єр-міністра і провідника лейбористської партії Тоні Блера вирішила не бути поруч з ним упродовж місячної виборчої кампанії. Шері Блер є «професійною» жінкою. Як королівський адвокат вона віддала перевагу праці у Вищому суді Англії у справі, що триватиме понад три місяці. Це рішення виключає її появу в перебігу кампанії на телеекранах пліч-о-пліч з прем’єром – на превеликий жаль активістів лейбористської партії. Вони вважають, що імідж Тоні Блера як зразкового сім’янина є однією з найважливіших його рис в очах виборців. Водночас, цей крок Шері Блер розглядають як значний здобуток активісти руху за права жінки. Ті ж, що сподівалися на конкурс мод за участю дружини прем’єр-міністра і Фіон Гейґ – супружниці лідера Консервативної партії – також розчаровані.

Спеціалізацією Шері Блер є трудове законодавство, і вона часто захищає права працівників, що борються за кращі умови праці. Однак, у нинішній справі, яку Вищий суд почав розглядати минулого тижня, вона захищає велику хімічну компанію проти її працівників, які подали до суду, оскаржуючи своє переведення до іншої фірми.

На відміну від пані Блер, дружина Вильяма Гейґа зробила перерву у своїй кар’єрі, аби бути з чоловіком у перебігу кампанії. Вона взяла відпустку в праці, де відповідає за набір високофахових кадрів. Фіон Гейґ з’являтиметься поруч з головою Консервативної партії впродовж його туру містами країни, але сама не виступатиме з промовами. На відміну від пані Блер, вона ніколи не робила політичних коментарів. «Фіон не дуже любить з’являтися на публіці, але хоче зробити усе, що може, аби допомогти Вильямові»,- сказав один з її друзів. Пані Гейґ порушить традицію, за якою дружини лідерів зазвичай залишаються за межами політичної кампанії. Одначе, вона є дружиною наймолодшого нині лідера, і провід партії вважає, що вона може бути перевагою у виборчій боротьбі. Щойно пані Гейґ призначила власного речника.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG