Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 15 травня 2001 - Газета “Вечірні вісті” знайомить читачів з думкою виконуючого обов’язки прем’єр-міністра України Віктора Ющенка, який переконаний, що при визначенні нового глави уряду основну роль буде відігравати не особистість кандидата, а ті політичні сили, що його висувають. На посаді прем’єра Віктор Ющенко бачить “будь-яку розумну людину, котра здатна продовжувати логіку і динаміку” його уряду. Подробиці – у матеріалі “Прем’єр про нового прем’єра”.

Кореспондент газети “Україна молода” наголошує, що доля майбутнього прем’єра перебуває в руках таких парламентських фракцій, як “Реформи-Конгрес”, НРУ, УНР, “Батьківщина”, Соціалістичної партії, деяких позафракційних депутатів. Якщо ці політичні сили оголосять себе парламентської меншістю й не погоджуватимуться на жодну з кандидатур, запропонованих президентом, то об’єднана опозиція в Україні матиме великі перспективи. Які саме? Про це читайте в статті “Витязі на роздоріжжі”, або Панукраїнська націонал-демократія: куди йдемо”.

А в матеріалі “Міжпартійні перебіжки: Свій до свого по своє” можна довідатися, чому троє впливових в Народному Русі України осіб ( це Тарас Чорновіл, Михайло Косів та Олена Бондаренко) вирішили вийти з НРУ і вступити до партії “Реформи і порядок”.

Не пройшло повз увагу українських газетярів і призначення Віктора Чорномирдіна послом Росії в Україні. Зокрема газета “Сільські вісті” наводить слова директора Інституту політики Миколи Томенка, який наголосив, що це призначення суттєво посилює концепцію “економічної приватизації” України Росією. На думку політолога, найбільша небезпека приїзду Чорномирдіна до України полягає в тому, що концепція “економічної приватизації” України пов’язана з діяльністю фінансово-політичних російських олігархічних угруповань, що діють у тісному контакті з аналогічними групами в Україні, здобуває підтримку на дипломатичному рівні. А ось російський власкор газети “Молодь України” інформує читачів, як відреагував московський бомонд. Виявляється, рішення Путіна призначити новим послом в Україні Чорномирдіна було не меншою політичною сенсацією в Росії, ніж в Україні. Наразі ж значна частина політиків в білокам’яній охоче підтримують думку, що Чорномирдіна призначили мало не новим прем’єром України.

У матеріалі “Криша їде – їде криша” коментує призначення Чорномирдіна також і автор статті в тижневику “Грані”. Він зауважує, що “тепер українські олігархи та інші громадяни зі схожими апетитами, аби вирішити свої проблеми, будуть штовхатися не на Банковій, а біля російського посольства.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG