Доступність посилання

ТОП новини

Рада Безпеки ООН схвалила заяву Голови РБ ООН, що 16 травня цього року автоматично закінчується дія санкцій ООН на постачання зброї до Еритреї


Рада Безпеки ООН схвалила заяву Голови РБ ООН, що 16 травня цього року автоматично закінчується дія санкцій ООН на постачання зброї до Еритреї

Про це повідомили УНІАН у Представництві України при ООН. За даними Представництва, також передбачається припинення діяльності Санкційного комітету ООН, який здійснював моніторинг щодо постачання зброї до Еритреї.

Як сказали у Представництві України в ООН, з 16 травня юридично цей комітет не має права продовжувати роботу, але на прохання голови РБ ООН деякий час працюватиме, розслідуючи факт нібито порушення Україною санкцій ООН на поставку зброї до Еритреї. (Йдеться про те, що 24 квітня в болгарському місті Бургас із вантажем зброї чеського виробництва було затримано літак Іл-76 української приватної авіакомпанії «Воларе», який планував здійснити посадку в Еритреї, проти якої ООН 16 травня 2000 року запровадила санкції на постачання зброї.

За словами джерела в Представництві України в ООН, розслідування триватиме один місяць, і Юридичний комітет РБ ООН уже надіслав листи всім сторонам, причетним до цієї справи - Україні, Чехії, Еритреї, Ізраїлю, Грузії та Болгарії. На сьогодні РБ ООН отримала відповідь від України та Болгарії. Після закінченню розслідування буде підготовлено доповідь РБ ООН з цього питання. Однак, як сказали в Представництві, Санкційний комітет уже не розслідуватиме інших випадків поставок зброї до африканських країн, тобто він має лише повноваження дорозслідувати саме цю справу.
XS
SM
MD
LG