Доступність посилання

ТОП новини

16 травня в штаб-квартирi ООН вiдбулося офiцiйне вiдкриття щорiчного засiдання Ради голiв Генеральної асамблеї ООН


16 травня в штаб-квартирi ООН вiдбулося офiцiйне вiдкриття щорiчного засiдання Ради голiв Генеральної асамблеї ООН

16 травня в штаб-квартирi ООН вiдбулося офiцiйне вiдкриття щорiчного засiдання Ради голiв Генеральної асамблеї ООН, участь в якому бере вiдомий український державний дiяч, голова 55-ї сесiї Генеральної асамблеї ООН Геннадiй УДОВЕНКО.

Як повідомили УНІАН у Постійному представництві України при ООН, цьогорiчне засiдання Ради голiв Генеральної асамблеї ООН присвячене обговоренню шляхiв подальшого вдосконалення роботи цього почесного органу i поглиблення його взаємодiї з Генеральною асамблеєю, Радою безпеки ООН тощо.

На вiдкриттi роботи Ради - неформального об’єднання, до складу якого входять визначнi мiжнароднi дiячi, що очолювали Генеральну Асамблеї в рiзнi роки, Г.УДОВЕНКО заявив, що «наша зустрiч вiдбувається у знаменний момент в iсторiї Всесвiтньої Органiзацiї». За словами Г.УДОВЕНКА, на початку нового тисячолiття, коли ООН здiйснює критичний аналiз результатiв своєї працi i головних здобуткiв за останнi 56 рокiв, «я бачу особливу важливiсть ролi нашої Ради, досвiд i вмiння членiв якої здатнi сприяти в реформуваннi i змiцненнi ООН та реалiзацiї критичних завдань, поставлених у Декларацiї Тисячолiття. Я твердо вiрю, що Рада не може стояти осторонь процесiв, якi мають на метi й надалi пiдвищувати ефективнiсть дiяльностi ООН», - наголосив представник України.
XS
SM
MD
LG