Доступність посилання

ТОП новини

Призначення послом Росії в Україні Віктора Черномирдіна голова українського МЗС Анатолій Зленко розцінює "як увагу до України з боку РФ"


Призначення послом Росії в Україні Віктора Черномирдіна голова українського МЗС Анатолій Зленко розцінює "як увагу до України з боку РФ"

Міністр сказав, що "це призначення ще раз нагадує, що Україна є важливою країною, якій потрібно приділяти відповідну увагу".

Зленко вважає "позитивним", що Черномирдін "добре знайомий з Україною". Він висловив думку про необхідність "спокійного сприйняття будь-якого призначення". Міністр негативно відповів на запитання, чи планує Україна зробити таке ж впливове призначення посла в Росії, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Разом з тим Зленко вважає, що необхідно розібратися зі сполученням "Віктор Черномирдін на посаді посла в Україні і спеціального представника президента РФ з торгово-економічних відносин".

Відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні відносини, сказав міністр, існує категорія "надзвичайний і повноважний посол", а є категорія "торговий представник". "Можна сполучити ці посади, але важко зараз прокоментувати, наскільки це раціонально", - зауважив він, додавши, що якщо РФ вносить такі корективи, то "це нова формула, до якої потрібно буде пристосовуватися".

При цьому Зленко повідомив, що МЗС України поки не одержав ноти зовнішньополітичного відомства Росії про намір призначити послом РФ в Україні Черномирдіна.
XS
SM
MD
LG