Доступність посилання

ТОП новини

Григорій Омельчекно: «Наступний прем’єр приховує сотні мільйонів доларів за кордоном»


Григорій Омельчекно: «Наступний прем’єр приховує сотні мільйонів доларів за кордоном»

Народний депутат України, лідер об'єднання "Антимафія" Григорій Омельченко заявив з парламентської трибуни, що одержав з-за кордону матеріали, в яких міститься інформація "про приховання валюти за рубежем на сотні мільйонів американських доларів окремими особами з найближчого оточення президента". Омельченко говорить, що один з цих людей – кандидат у прем'єри.

За словами Омельченка, у понеділок він проінформував голову парламенту Івана Плюща про отриману інформацію.

Він попросив також Плюща звернутися до президента, щоб той не пропонував на посаду прем'єр-міністра одного з претендентів, який, за словами народного депутата, відмивав за рубежем великі валютні кошти.

Народний депутат також стурбований тим, що, за його словами, правоохоронні органи України "приховують усі ці матеріали і знищують докази по них". У зв'язку з цим, як передає кореспондент Радіо Свобода, пан Омельченко закликав народних депутатів схвалити низку законопроектів, спрямованих на посилення боротьби з відмиванням "брудних грошей", а також про державний фінансовий контроль.

Дані законопроекти, на думку народного депутата, можуть стати законодавчим заслоном для ефективної боротьби з відмиванням брудних грошей.
XS
SM
MD
LG