Доступність посилання

ТОП новини

Лейбористська партія Великобританії у разі перемоги на виборах 7 червня запровадить ліміти на надання політичного притулку


Лейбористська партія Великобританії у разі перемоги на виборах 7 червня запровадить ліміти на надання політичного притулку

Лондон, 22 травня 2001 ― Панівна британська Лейбористська партія намагається перехопити ініціативу у ділянці імміграційної політики у опозиційної Консервативної партії, яка обіцяє запровадити жорсткі заходи проти прохачів політичного притулку, що передбачають їх ізоляцію у спеціальних таборах на час розгляду клопотань.

Торі стверджують, що політика нинішнього уряду щодо мігрантів є зам’якою і це заохочує тисячі іноземців клоплотатися про притулок у Великобританії радше, ніж в інших країнах Європейського Союзу.

Однак, у спробі спростувати ці звинувачення опозиції міністр внутрішніх справ країни Джак Стро заявив, що лейбористи готують нові заходи протидії напливу іммігрантів. Зокрема, лейбористи мають намір запровадити квоти на кількість людей, яким надаватиметься притулок незалежно від того, наскільки правдивими є їхні твердження про переслідування на батьківщині. «Існують межі кількості прохачів, без огляду на їхню щирість, яких ми у змозі прийняти. Як би ви не співчували жертвам громадянських війн, з більшістю наслідків слід давати собі раду там, де ці конфлікти відбуваються», - сказав британський міністр. Д.Стро зазначив, що квота мала б становити кілька десятків тисяч на рік і що точне число має бути визначено у спеціальних міжнародних і європейських угодах.

Нині до Великобританії щороку в’їздить близько 110 тисяч втікачів,які заявляють, що вдома на них чекає переслідування. Близько 20 тисяч із цих клопотань задоаольняються.

Лейбористи побоюються, що імміграційна політика є слабким місцем їхньої виборчої кампанії і що виборці, з яких переважна більшість негативно ставиться до збільшення напливу іноземців, із симпатією сприймає пропозиції торі ізолювати родини біженців у спеціальних таборах відразу після в’їзду до Великобританії.

Однак, єдність самих торі з цього приводу щойно зазнала удару, коли найвідоміший чорношкірий член партії, депутат Палати лордів парламенту, лорд Тейлор піддав критиці наміри проводу Консервативної партії інтернувати не причетних до жодних злочинів жінок і дітей. «Йдеться про людей, що не скоїли жодного злочину і незважаючи на це, ви хочете ізолювати їх у таборах», - попереджає лорд Тейлор своїх однопартійців. «Розгляд їхніх справ триває довгі місяці, якщо не роки. Половина кабінету консервативного прем’єр-міністра Маргарет Тетчер складалася із синів і онуків економічних біженців з Східної Європи. За вашої нинішньої політики вам довелося б замкнути у таборі нащадків Майкла Портіліо», - додав лорд Тейлор, маючи на увазі міністра фінансів нинішнього тіньового кабінету Консервативної партії, батьки якого були втікачами від громадянської війни 1936 року в Іспанії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG