Доступність посилання

ТОП новини

«Файненшл таймс»: Призначення Анатолія КІНАХА прем’єр-міністром «навряд чи заспокоїть Захід щодо напрямку нового уряду»


«Файненшл таймс»: Призначення Анатолія КІНАХА прем’єр-міністром «навряд чи заспокоїть Захід щодо напрямку нового уряду»

Призначення Анатолія КІНАХА прем’єр-міністром, кандидатуру якого на розгляд парламенту запропонував Президент України Леонід КУЧМА, «навряд чи заспокоїть Захід щодо напрямку нового уряду», пише британська газета «Файненшл таймс» від 24 травня у редакційній статті «Україна дрейфує».

Газета зазначає, що А.КІНАХ є людиною Президента і не чинитиме опору «недемократичним методам Л.КУЧМИ». Нинішня посада А.КІНАХА як президента Українського союзу промисловців і підприємців вказує на те, що він «не буде противником олігархів, які мертвою хваткою вчепилися в економіку України».

Газета зазначає, що призначення «центриста» А.КІНАХА має бути схвалено парламентом. Якщо депутати відхилять його кандидатуру, то вони цілком можливо «підтримають когось подібного до нього». Олігархічні фракції в парламенті можуть надати свою підтримку А.КІНАХУ, «виторгувавши декілька урядових посад, завдяки чому посилять свій вплив».

Водночас газета зазначає, що комуністи можуть ухвалити кандидатуру А.КІНАХА, що може стати першим випадком підтримки КПУ нового уряду. «Але не зрозуміло, що вони отримають в обмін», - пише «ФТ».
XS
SM
MD
LG