Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська хроніка дня


Парламентська хроніка дня

Київ, 24 травня 2001 - Cьогодні в інтерв’ю радіо “Свобода” кандидат на посаду прем’єр-міністра Анатолій Кінах повідомив про підсумки переговорів із парламентськими фракціями “Трудової України та “Регіонів України”.

Анатолій Кінах, у цілому, задоволений переговорами, бо вони засвідчили “конструктивну державницьку позицію фракції, спрямовану на співпрацю з майбутнім урядом”. Анатолій Кінах наголосив, що пріоритетом у роботі нового Кабінету міністрів буде боротьба із бідністю в Україні.

За його словами, про кадрові претензії з боку фракцій “Трудової України “ і “Регіони України” під час переговорів не йшлося. На сьогодні заплановані зустрічі Анатолія Кінаха з фракціями Соціалістичної партії та НДП.

Сьогодні депутатська фракція Українського народного руху звернулася до фракцій “Батьківщина”, “Реформи-Конгрес” , НРУ та позафракційних з пропозицією узгодити спільну поведінку у день голосування щодо нового прем”єра.

У зверненні фракція УНР підтверджує своє рішення не брати участь у формуванні нового уряду та не голосувати за жодну кандидатуру на посаду прем”єра, окрім Ющенка. Фракція УНР пропонує колегам підтвердити свою позицію щодо неучасті у формуванні нового уряду та доручити старійшині парламенту Ігореві Юхновському оприлюднити у Верховній Раді спільну позицію згаданих фракцій про мотиви неучасті у голосуванні.

Верховна Рада сьогодні не включила до порядку денного проект постанови “Про ініціювання питання про усунення президента України Леоніда Кучми з посади у порядку імпічменту та створення спеціальної тимчасової слідчої комісії”.

За цей проект постанови проголосували лише 200 народних депутатів із 379 присутніх у залі. Не голосували пропрезидентські фракції СДПУ(о), Демократичний союз, “Трудова Україна”, “Регіони України”, НДП, “Солідарність”, “Зелені” та “Яблуко”

Народні депутати мають намір 29 травня провести пленарне засідання , на якому розглянуть кандидатуру нового прем”єр-міністра України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG