Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 24 травня 2001 – “Отже, “зірковий час” настав і для народного депутата Анатолія Кінаха”, - зауважує газета “Україна молода”.Таки недаремно 46-річний голова партії й спілки промисловців і підприємців зубрив українську мову. Прогнозуючи майбутній розвиток подій та переповідаючи, як деякі парламентські фракції відреагували на рішення президента запропонувати Кінаха на прем”єрську посаду, кореспондент газети зауважує, що процес затвердження президентового висуванця парламентом стане лакмусом політичної сили Леоніда Кучми, його можливостей, як раніше, впливати на пропрезидентські фракції. Про це читайте в статті “Ласкаво просимо, або Стороннім вхід заборонено”.

Звідки з”явилося прізвище Кінаха в списку кандидатів у прем”єри і хто найбільше цього прагнув? Про це розмірковує газета “Сегодня”.

Пише про рішення голови держави і газета “Молодь України”. Часопис зауважує, що у вівторок, коли президент, нарешті, визначився з єдиною кандидатурою на посаду прем”єр-міністра, в стінах Верховної Ради знову спалахнула “війна компроматів”. Докладніше про неї можна довідатися зі статті “Законів ніколи приймати. Коли воюють… компромати”.

Тим часом, як зауважує газета “Сільські вісті”, в інтерпретації переважної більшості центральних радіо і телеканалів основною подією минулого вівторка в Україні стало озвучення президентом Л.Кучмою імені претендента на прем”єрську папаху.

Причому дехто з репортерів навіть не переобтяжував слухачів та глядачів подробицями, де і за яких обставин голова держави зробив сенсаційну заяву. І жодного слова про 140-у річницю перепоховання праху Тараса Шевченка на Чернечій горі. А саме до цієї дати, вважалося, й було приурочено візит глави держави на Черкащину.

Втім, багато журналістів діють за принципом “мета виправдовує засоби”. Хоча тижневик “Українське слово” вважає це гасло доволі небезпечним. Чи припустимо користуватися сумнівними методами у боротьбі з дискредитованим в очах співгромадян політичним режимом, якщо саме використання цих методів і витворило загальну недовіру до президента і його оточення? Про це читайте в сьогоднішньому числі “Українського слова”.

У цьому ж числі тижневика у матеріалі “Суєта “еліти” під високим небом Батьківщини” можна довідатися про враження дописувача від перегляду вистави львівського театру ім.Заньковецької - “У.Б.Н.” Розповідає про цю виставу також і газета “Україна молода” у статті “Політика прийшла в театр”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG