Доступність посилання

ТОП новини

Анатолій Зленко: “Україна має використати той унікальний шанс, що з божого благословення несе з собою візит Іонна Павла Другого”


Анатолій Зленко: “Україна має використати той унікальний шанс, що з божого благословення несе з собою візит Іонна Павла Другого”

Київ, 24 травня 2001 - Офіційний і пастирський візит в Україну глави Ватикану Іоанна Павла Другого сприятиме зміцненню міжнародного іміджу України і дасть потужний імпульс відродженню Української нації, посприяє її очищенню та поступу у європейське майбутнє. Про це сьогодні у Києві заявив міністр закордонних справ України Анатолій Зленко. Візит Папи Римського відбудеться з 23 по 27 червня, і для України, місяць, що залишуся до цієї події, пов’язаний з напруженою підготовкою.

“Україна має використати той унікальний шанс, що з божого благословення несе з собою візит Іонна Павла Другого”, - заявив головний дипломат країни Анатолій Зленко, який водночас є і головним координатором в Україні підготовки цього унікального візиту. За словами Зленка, перші в історії України відвідини молодої країни Папою Римським мають потрійне навантаження.

Проте різке неприйняття візиту Папи Римського до України висловила російська православна церква Московського патріархату. Там вважають, що візит спровокує напруження між вірними різних конфесій.

Іоан Павло Другий відвідає Київ та Львів, де проведе богослужіння. В обох містах напружено готуються до цього. У Львові у три зміни ремонтують трубопроводи та реставрують будівлі і обіцяють встигнути до візиту Папи. Богослужіння у Львові, які проводитиме Іоан Павло Другий, за прогнозами, збираються відвідати майже 2 мільйони віруючих, в тому числі і з сусідніх з Україною держав - насамперед Польщі та Угорщини. Київ відвідають близько 450 тисяч віруючих. Це при тому, що готелі Києва можуть прийняти лише 15 тисяч гостей. За словами Анатолія Зленка, будуть вжиті додаткові заходи безпеки як у Києві, так і у Львові. Що до фінансових витрат на організацію та проведення візиту Папи Римського в Україні, то, за словами чільного дипломата, цей захід буде коштувати більше, ніж, наприклад, візит в Україну колишнього президента США Біла Клинтона. “Проте і не так дорого, як воно могло бути, враховуючи спритність українських чиновників”, - зауважив Анатолій Зленко, який опікується підготовкою першого за всю історію України візиту папи Римського.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG