Доступність посилання

ТОП новини

Микола Замковенко: «Якщо на мене і в подальшому будуть так тиснути, то я вимушений буду звернутися до Радіо “Свобода” і попросити політичного притулку для своїх близьких»


Микола Замковенко: «Якщо на мене і в подальшому будуть так тиснути, то я вимушений буду звернутися до Радіо “Свобода” і попросити політичного притулку для своїх близьких»

Київ, 25 травня 2001 – Сьогодні з посиланням на повідомлення інформаційного агентства УНІАН Інтернет-сторінка УКРОП (ukrop.com) повідомила про намір голови Печерського районного суду Миколи Замковенка просити політичний притулок. Як повідомляється, він збирається робити це через українську службу Радіо “Свобода”.

У повідомленні , зокрема, мовиться:

“23 травня прокуратурою столиці порушено кримінальну справу за ст.167, ч.2 Кримінального кодексу України. 23 травня Генеральна прокуратура запропонувала М.Замковенку видати для перевірки у порядку нагляду чотири кримінальні справи, розглянуті особисто головою суду впродовж 1998 - 1999 років.

За інформацією прес-групи столичної прокуратури, на таку вимогу М.Замковенко видав лише одну справу, зазначивши на запиті, що решта "будуть передані після підготовки і належного оформлення". Для встановлення місцезнаходження цих справ і порушено кримінальну справу та "санкціоновано їх виїмку".

Оскільки М.Замковенко відмовився видавати справи, у його кабінеті проведено обшук….”

За роз”ясненнями ми звернулися до Миколи Замковенка. Ось що він повідомив:

Микола Замковенко:

“Я ніяких УКРОПІВ не знаю, але зі мною по телефону говорили і запитували, що діється навколо мене. Я був увечері на прямому ефірі в бюро Радіо “Свобода. Ви ж чули мій виступ, і народ чув, що я навіть ніде і слова не сказав, що на мене тиснуть. Я виступив толерантно.

Але сьогодні, коли прокуратура міста розповсюдила прес-лист про те, що проти мене порушена кримінальна справа, то я це відмітаю взагалі. Проти мене ніякої кримінальної справи поки що не порушено. Я сказав: якщо на мене і в подальшому будуть так тиснути, то я вимушений буду звернутися до Радіо “Свобода” і попросити політичного притулку для своїх близьких: маю на увазі дітей і дружину. За себе я не боюся.

Я навіть не сподівався, і мені не снилося, що я - така проста нелегендарна особа – і таку мені зроблять раптом рекламу. І якщо мене хочуть підігріти на щось…

Я люблю Україну, я працюю для України і в подальшому намагаюся працювати для України. А ці люди, котрі роблять усі ці порушення закону, - життя їх саме поставить на місце.”

Юлія Жмакіна (Радіо “Свобода”):

“Тобто справу проти Вас не порушено, але обшук був?”

Микола Замковенко:

“Так, справу проти мене не порушено, по крайній мірі, я не бачив цієї справи. Але обшук у мене незаконний був, і проводив цей обшук не якійсь там слідчий, а некомпетентна людина, яка ніколи в житті не проводила обшук. Це грубе порушення Конституції, я про це дав слідчому відповідь.”

Юлія Жмакіна:

“Отже, цю заяву - начебто як доведений факт, що Ви збираєтесь просити політичного притулку, - Ви як розцінюєте?”

Микола Замковенко:

“Це, безумовно, є провокація прокуратури”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG