Доступність посилання

ТОП новини

Весною 2001-го року в Україні взяла свій початок нова програма екологічного оздоровлення басейну Дніпра


Весною 2001-го року в Україні взяла свій початок нова програма екологічного оздоровлення басейну Дніпра

Київ, 29 травня 2001 - У листопаді 97-го року в Києві між Україною і Канадою було підписано меморандум про співпрацю у галузі охорони Дніпра. За словами головного координатора програми в Україні Василя Шевчука, найбільшим досягненням українсько-канадської співпраці упродовж трьох років стала розробка технології глибокого доочищення питної води, а також створення сучасної електронної бази даних для оцінки еколого-геологічного стану підземних вод та рівня хімічного забруднення грунтів, що дозволило вчасно попередити розвиток небезпечних геологічних процесів у басейні річки Дніпро.

Окрім того, завдяки фінансовій підтримці канадського агенства з питань міжнародного розвитку протягом жовтня 2000-го року проведено наукову експедицію з питань обстеження якості води на транскордонних ділянках басейну Дніпра. З української сторони в експедиції брали участь фахівці Українського науково-дослідного інституту екологічних проблем та науковці з інституту гідробіології раціональної академії наук України. Керівником експедиції Олександром Васенком було підготовлено та опубліковано звіт за результатами аналізу проб води на транскордонних ділянках басейну Дніпра.

Весною 2001-го року в Україні взяла свій початок нова програма екологічного оздоровлення басейну Дніпра під назвою ДЖЕФ. Цей проект здійснюватиметься завдяки фінансовій підтримці Організації Об'єднаних Націй.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG