Доступність посилання

ТОП новини

Права людини. Події у світі


Права людини. Події у світі

ВЖЕ ТРЕТЮ НІЧ ПОСПІЛЬ В АНГЛІЙСЬКОМУ МІСТІ ОЛДАМ ВІДБУВАЮТЬСЯ СУТИЧКИ ЗА УЧАСТІ ІММІГРАНТІВ З АЗІЇ.

Протягом мунулої ночі в англійському місті Олдам молоді іммігранти з Азії розгромлили кілька магазинів, пивних барів та спалили декілька автомобілів. Відбулися сутички з поліцією. Заарештовано 21 особу. Головна причина заворушень, які тривають вже третю добу – невдоволення своїм становищем молодих людей, перш за все, виходців із Пакистану і Бангладешу. А поштовхом до сутичок став напад англійських футбольних вболівальників на групу азійських іммігрантів. Вулиці англійського місті Олдам патрулюють посилені наряди поліції. Загалом протисояння йде на спад.

СУДОВІ ПРОЦЕСИ В УЗБЕКИСТАНІ.

В Узбекистані відбуваються судові процеси над мешканцями Сухандарінської області, яких звинувачуюють у співробітництві з ісламськими бойовиками, котрі вторглися на територію Узбекистану минулого року.

За повідомленням представника міжнародної правозахисної організації «Гьюман Райтс Уотч», підсудні (близько 70-ти осіб) на суді не визнали своєї вини і заявили, що свідчили проти себе під час слідтсва під тортурами.

Очікують, що судові вироки у цих справах будуть винесені протягом наближчих десяти днів

АВСТРАЛІЙСЬКИЙ СУД СХВАЛИВ РІШЕННЯ ПРО ЕКСТРАДИЦІЮ ДО ЛАТВІЇ КОНРАДА КАЛЕЙСА

Суд в астралійському містечку Мельбурн схвалив рішення про ескстрадицію до Латвії Конрада Калейса, якого звинувачено у злочинах під час Другої світової війни.

Латвійська влада звинувачує Калейса в геноциді мирного населення, зокрема, в переслідуванні євреїв у роки Другої світової війни під час нацистської окупації. За даними слідства, Калейс був охоронцем у концтаборі Саласпілс неподалік від Риги, де вбивали євреїв та радянських військовополонених. У випадку, якщо Калейса визнають винним у воєнних злочинах і геноциді, йому загрожує пожиттєве ув’язненя. Після війни Калейс емігрував до Австралії. Він заперечує пред’явлене йому звинувачення.

ІСЛАМСЬКЕ СЕПАРАТИСТСЬКЕ УГРУПОВАННЯ НА ФІЛІПІНАХ ПОГРОЖУЄ УБИТИ ЗАРУЧНИКІВ, ЗАХОПЛЕНИХ МУНУЛОї НЕДІЛІ.

Сепаратистське мусульманське угруповання на Філіпінах «Абу Сайяф» взяло на себе відповідальність за захоплення минулої неділі 20-ох заручників і погрожує їх убити, якщо філіпінська влада намагатиметься звільнити заручників за допомогою війська. Серед захоплених: двоє громадян Сполучених Штатів, один іспанець і 13 філіпінців.

Мусульманське угруповання «Абу Сайяф» виступає за відокремлення від Фліліпін південних районів, де переважають мусульмани. А більшість населення Філіпіни сповідує католицизм. Проте, останнім часом угруповання «Абу Сайяф» займається захопленням заручників та обмінює їх на грошові викупи. Минулого року це угруповання викрало близько 40 осіб, серед яких також були іноземні туристи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG