Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 30 травня 2001 – “Україна отримала нового прем’єра. Ним таки став Анатолій Кінах, хоча до останнього,” - зауважує газета “Україна молода”, ніхто не міг сказати напевне, чи пройде його кандидатура у Верховній Раді. У газеті йдеться, що, незважаючи на те, що Кінаха називали нейтральною кандидатурою, яка влаштовує всіх через свою непричетність до будь-яких олігархічно-політичних угруповань, в кулуарах усе-таки говорили про те, що не все так просто, як може видатися на перший погляд. Втім, першим тестом для нового прем’єра стане формування його команди. Чи буде ця команда його командою? Позаяк, на думку деяких політиків, президент Кучма все-одно відіграватиме тут вирішальну роль.

Традиційно в не дуже доброму контексті згадує прізвище президента Л.Кучми журналістка Тетяна Коробова, публікацію якої друкує тижневик “Грані”. У публікації “Похоронне бюро не гарантує, або Божевільня відпочиває” вона зазначає, що не варто так перейматися, хто є прем’єром, адже, в будь-якому разі, до парламентських виборів виконувати обов’язки голови уряду буде Кучма, а втілювати його волю і вказівки буде той, хто сяде в прем’єрське крісло.

“А що таке Леонід Кучма, яка його воля і якого напрямку вказівки, ми знаємо”, – наголошує журналістка , - “Хоча на тлі Анатолія Кінаха президент все ж виглядатиме жвавенько і бадьоро.

Прізвище Кучми згадується в ще одній публікації тижневика “Грані”, де мовиться про те, що народний депутат Єльяшкевич продовжує публічно звинувачувати Кучму в тому, що він, Кучма, є замовником замаху на його життя. “Склалося так,” - мовиться далі в статті, - “що за нинішньої ситуації Олександр Сергійович – єдиний, хто являє собою деяку процесуальну ланку, за допомогою якої можна довести: правоохоронна система служить інструментом для приховування злочинів президента Кучми проти прав і свобод.

Подробиці читайте в статті “Олександр Єльяшкевич – небезпечний свідок”.

Без великої пошани згадується президент України і в газеті “Вечірні вісті”. Зокрема, в публікаціях “Вуличний референдум” відправив Кучму в добровільну відставку” та в матеріалі “Кучма готовий з кимось поділитися повноваженнями”. Розповідає часопис і про нещодавню заяву прокурора Києва Юрія Гайсинського, в якій він наголосив, що не виключає можливості взяття під охорону голову Печерського райсуду столиці Миколу Замковенка.

Коментуючи ситуацію, лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко назвала причиною цього ухвалені Замковенком два рішення. По-перше, він визнав матір і дружину Георгія Гонгадзе потерпілими (проти чого виступала Генпрокуратура), по-друге: дав волю та можливість розпочати референдум, який ініціювала Тимошенко. “Ці рішення відповідають чинному законодавству, але не інтересам президента та його злочинного оточення,” - наголосила Юлія Тимошенко. Докладніше ознайомитися з її думкою можна в статті “Розпочалося цькування чесних суддів”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG