Доступність посилання

ТОП новини

Одеса: невідомі організували вибух біля помешкання президента незалежної телекомпанії “Одеса-плюс” Михайла Коломея


Одеса: невідомі організували вибух біля помешкання президента незалежної телекомпанії “Одеса-плюс” Михайла Коломея

Одеса, 31 травня 2001 - Кількість резонансних злочинів стрімко збільшується, а міліція продовжує рапортувати про успіхи в роботі, посилаючись на статистику.

Одразу після завершення перевірки роботи правоохоронних органів Одещини, яку проводили фахівці МВС, СБУ та Генпрокуратури, Одесу сколихнув ще один злочин. Невідомі дотепер злочинці організували вибух біля помешкання президента незалежної телекомпанії “Одеса-плюс” Михайла Коломея.

Журналіст пов”язав це з наближенням виборів мера та його професійною діяльністю.

За згаданим фактом порушено карну справу за статтею 206 “Злісне хуліганство”.

Керівник міської міліції Володимир Жураківський так само пов”язав події навколо президента телекомпанії “Одеса-плюс” з наближенням виборів. Він повідомив і про те, що “експертиза не виявила пластициду у пакунку на місці події, а речовина, яка там була, вибухнути не могла”.

Кілька днів пізніше лише випадково не сталася ще одна трагедія. Депутат міськради Георгій Селянин виявив під власним авто вибухівку.

Керівник міліції Одеси і тут був принциповим. “Якби вибух і стався, то шкоди б він депутату не завдав . Постраждала б хіба що власність депутата – його автомобіль”, - вважає пан Жураківський.

Але постраждалі на цьому тижні таки були. Від дотепер невідомих злочинців постраждав головний санітарний лікар Одеси, депутат Одеської міськради Анатолій Приказюк. Двоє невідомих жорстоко побили його у темному під”їзді будинку. Били трубою по голові, тілу. Наслідки побиття, за словами Анатолія Приказюка, жахливі:

“Є чотири ушиби голови. Розбиті м”які тканини. Накладено шви на голові. Розбита переносиця. Великі синяки на кінцівках рук, спині, животі.

Майже тиждень минув, і сьогодні, 31 травня, до мене зателефонував слідчий з Київського РВВС Одеси і повідомив, що порушено карну справу щодо подій навколо мене за статтею “пограбування”.

Мене це дуже вразило, бо у мене була невелика сумка, а там 120 гривень і 60 доларів, посвідчення депутата і головного санітарного лікаря Київського району міста. Гроші були так само у піджаку, який з мене , спав коли били – але їх не взяли. У цій ситуації порушувати статтю “пограбування” є безглуздям. Тут мав місце розбійний напад”.

Залишається додати, що Анатолій Приказюк намагається брати активну участь житті Одеси, а побиття пов”язав з власною політичною позицією.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG