Доступність посилання

ТОП новини

Мати зниклого у вересні минулого року журналіста Георгія ГОНГАДЗЕ Леся ГОНГАДЗЕ сумнівається, що "таращанське тіло" належить її сину


Мати зниклого у вересні минулого року журналіста Георгія ГОНГАДЗЕ Леся ГОНГАДЗЕ сумнівається, що "таращанське тіло" належить її сину

У листі на ім’я генерального прокурора України, розміщеному в інтернет-газеті «Українська правда» Л.ГОНГАДЗЕ зазначає, зокрема, що «має суттєві сумніви щодо результатів судово-медичних експертиз щодо «таращанського тіла».

Сумніви у Л.ГОНГАДЗЕ виникли через «неузгодження і протиріччя у висновках експертиз (у тому числі й американської)», з якими вона була частково ознайомлена, а також при огляді залишків тіла 26 квітня цього року.

Л.ГОНГАДЗЕ пише, що не зважаючи на те, що її намагалися переконати, що стопа тіла відповідає 45-му розміру, вона «на власні очі бачила, що між довжиною стопи і взуттям її сина розбіжність становила не менше трьох розмірів». «У матеріалах експертних висновків розміри стопи були зазначені різні», говориться у листі.

Суттєві розбіжності у визначенні віку особи, якій належить «таращанське тіло», Л.ГОНГАДЗЕ помітила під час ознайомлення з результатами експертиз "таращанського тіла". В них, зокрема, «різняться» дані про наявність кольору волосся.

Мати журналіста нагадує, що на проведення експертизи американськими експертами вона погодилася лише за умови, що експертиза буде комплексною, і її «переконували», що буде встановлено час і причини загибелі особи. «Насправді», пише Л.ГОНГАДЗЕ, «вони виконали тільки генотоскопічний аналіз», результати якого вона не отримала.

У листі також зазначається: «У своїй заяві до Генпрокуратури з вимогою проведення додаткової експертизи ще у січні цього року я наполягала на її обов'язковій комплексності і проведенні її двома незалежними (американськими та європейськими) експертизами.

Європейську експертизу пропонували зробити "Репортери без кордонів" і готові зробити й тепер. Я як мати маю право достеменно знати, чи дійсно останки мого сина я поховаю на місці останнього спочинку моїх рідних, де маю спочити і сама».
XS
SM
MD
LG