Доступність посилання

ТОП новини

Діти засудженого кримського журналіста Потаманова у День захисту дітей вимагали звільнення їхнього батька


Діти засудженого кримського журналіста Потаманова у День захисту дітей вимагали звільнення їхнього батька

Симферополь, 1 червня 2001 - Дружина і п’ятеро дітей засудженого кримського журналіста Потаманова сьогодні – у Міжнародний день захисту дітей – провели пікетування кримського уряду, парламенту та прокуратури Криму, вимагаючи звільнення їхнього батька, якого вважають політичним в’язнем.

Любов Тищенко – дружина засудженого торік за 4-ма карними статтями до трьох років ув’язнення журналіста з Ленінського району Криму Сергія Понаманова – не приховує, що навмисно вибрала цю п’ятницю для пікетування уряду, парламенту і прокуратури Криму. Її п’ятеро дітей – один одного менший – є вагомим аргументом для того, щоб у Міжнародний день захисту дітей привернути увагу громадськості до справи їхнього батька – редактора районної радіостанції Сергія Потаманова. Пані Тищенко вважає, що Сергій Потаманов є політичним в’язнем: (*)

- Я так думаю, що він є політичним в’язнем. Жодних інших підстав, щоб з ним так розправилися, – не було. Він не вбив і не вкрав. Все було фальсифіковано, всі статті інкриміновано незаконно. Насправді з ним так обійшлися, тому що він заважав владі Ленінського району.

У заяві, яку учасники сімейного пікету передали до Веховної Ради АРК, кримського уряду та прокуратури автономії – прохання посприяти поверненню дітям несправедливо засудженого батька. Кримський спікер Леонід Грач, який особисто спілкувався з пані Тищенко, пообіцяв їй розібратися і допомогти. Теж обіцяв дружині і дітям засудженого журналіста помічник прокурора Криму, який не назвав свого імені.

Нагадаю, що досі такою допомогою з боку прокуратури було зниження терміну ув’язнення з 5 до 3 років. Сергій Потаманов з цим не погодився. У переданій на початку травня на волю заяві, він наголосив, що не вважає себе винним і буде далі оскаржувати рішення суду. У грудні минулого року Керченський міський суд визнав його винним у хуліганстві, знищенні і розкраданні державного майна та зберіганні боєприпасів. Сергій Потаманов називає це помстою місцевих можновладців за його журналістську і правозахисну діяльність. Зараз його скарга чекає свого розгляду в Європейському Суді з прав людини.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG