Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини від Радіо “Свобода”


Економічні новини від Радіо “Свобода”

Київ, 5 червня 2001 - Президент України в інтерв’ю журналістам зазначив, що останнім часом у засобах масової інформації часто з'являються повідомлення, що з відставкою уряду В.Ющенка Україна "має намір змінювати курс". “Курс України на євроінтеграцію залишиться незмінним”, - заявив Леонід Кучма на четвертому економічному форумі "Україна-Польща", який проходив у Дніпропетровську. А участь у цьому форумі представників ділових кіл України, Литви та Польщі, на думку президента, відображає прагнення політиків цих трьох держав здійснювати єдине входження до структури ЄС.

ВАТ "Металургійний комбінат "Запоріжсталь" направить на виплату дивідендів 10 млн. гривень з чистого прибутку 2000 року в розмірі 603,4 млн. гривень. Таке рішення ухвалили акціонери комбінату на річних зборах, повідомляє прес-служба "Запоріжсталі".

Дивіденди будуть виплачуватися комбінатом з 16 червня по 31 грудня 2001 року з розрахунку 0,9 коп. на кожну акцію номіналом 0,25 гривни.

Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах під час зустрічі з головою російського уряду Михайлом Касьяновим підтвердив прихильність України до газових домовленостей, досягнутих під час лютневої зустрічі президентів.

На зустрічі в Мінську було вирішено провести у червні російсько-українські переговори на рівні віце-прем'єрів з відпрацьовування співробітництва двох країн у газовій сфері на найближчу і середньострокову перспективу. Крім того, була досягнута домовленість про створення спеціальної фінансової групи з урегулювання боргової проблеми між Росією й Україною. Анатолій Кінах також повідомив після зустрічі, що уряд України не виключає можливості приватизації українських магістральних газопроводів за участю і Росії, і Європи.

При цьому український прем'єр зауважив, що приватизація цих об'єктів пов'язана зі складними процесами, які відбуваються в європейській і світовій економіках, а також з інтересами Росії - основного постачальника газу. “Крім того,” - сказав він, - “даний процес торкається інтересів національної безпеки.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG