Доступність посилання

ТОП новини

Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах вважає "нереальним" прийняття Податкового кодексу під час нинішньої сьомої сесії Верховної Ради


Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах вважає "нереальним" прийняття Податкового кодексу під час нинішньої сьомої сесії Верховної Ради

Анатолій Кінах пропонує удосконалити податкову базу шляхом прийняття малого податкового кодексу або відповідного закону.

Про це він заявив у середу в Санкт-Петербурзі в інтерв'ю журналістам.

"Я скажу відверто – прийняти Податковий кодекс за останній місяць, що залишився в роботі парламенту (до парламентських канікул - ІФ), просто нереально, і ми це розуміємо", - заявив прем'єр.

Водночас він зазначив, що "наполягатиме" на тому, щоб держбюджет на наступний рік був сформований "на більш якісній і прозорій податковій системі".

А.Кінах повідомив, що під час нарад з керівництвом базових парламентських комітетів узгоджено дії з прийняття такої податкової системи. "Ми будемо робити все, щоб до парламентських канікул зняти найодіозніші проблеми в нашій податковій системі, прийнявши відповідні законодавчі акти. Чи це називатиметься малим податковим кодексом чи відповідним законом – вже інша справа", - наголосив прем'єр.

А.Кінах також повідомив, що паралельно з формуванням бюджету на наступний рік на "сприятливіших умовах оподаткування" уряд буде "напружено працювати" загалом над Податковим кодексом, щоб цього року "наблизитися до прийняття його в цілому".
XS
SM
MD
LG