Доступність посилання

ТОП новини

Кримський уряд знову відправлено у відставку


Кримський уряд знову відправлено у відставку

Симферополь, 20 червня 2001 - Кримський парламент знову, вдруге з минулорічного травня відправляє у відставку уряд автономії. В середу Верховна Рада Криму звернулася до президента України з вимогою доти згоду на звільнення Сергія Куницина з посади прем’єр-міністра автономної республіки.

Червнева сесія кримського парламенту тривала рекордно короткий час – усього 2 години. За них депутати встигли розглянути 2 десятки питань, добряче побитися і, практично, відправити уряд автономії у відставку. Бійка між прихильниками і противниками кримського прем’єра Сергія Куницина виникла після того, як останній заявив, що уряд Криму звітуватиме перед депутатами лише у вересні, оскільки це питання не розглянуто у профільних комісіях, як цього вимагає регламент. Від депутатських зіткнень, у яких взяли участь і помічники парламентарів, ніхто серйозно не постраждав, однак, під загальний галас Леонід Грач поставив на голосування зверненя до президента України із закликом дати згоду на звільнення Сергія Куницина з посади прем’єр-міністра автономної республіки. За таке рішення проголосувало 55 депутатів зі 100 за списком – переважно з фракцій “Комуністи та народовладдя” і “Трудова Україна”. Таким чином кримський парламент ще раз підтвердив свої минулорічні рішення про визнання роботи Ради міністрів АРК незадовільною та про відставку кримського уряду. Леонід Грач у своєму коментарі такого рішення заявив, що урядовці, відмовившись звітувати, порушили конституцію Криму:

- Уряд сам надав звіт про свою діяльність – уперше за 3 роки – відповідно до конституції Автономної Республіки Крим, і сам уряд пішов антиконституційним шляхом, відмовившись прилюдно звітувати. Тепер слово за президентом. А парламент Криму буде рішуче відстоювати свою точку зору – заявив кримський спікер.

Прем’єр-міністр Криму Сергій Куницин, який разом зі своїми прихильниками на знак протесту покинув зал пленарних засідань, каже, що парламент ухвалив рішення з порушенням чинних норм законодавства, а тому воно є незаконним і президент не звертатиме на нього уваги:

- Це елементи кримінальної революції. Мене прибирають з дороги не за професійними якостями, а – з політичних і майнових причин – тому що я виступав категорично проти приватизації комплексу хімічних підприємств, паливно-енергетичних, санаторно-курортних об’єктів. Тут з парламентом активно попрацювали кілька народних депутатів, зокрема, Лев Міримський та Анатолій Горбатов. Але кримський уряд працює і працюватиме далі. У нас ще багато роботи, - заявив Сергій Куницин, кримський прем’єр, якого сьогодні депутати спробували знову відправити у відставку. Тепер, справді, слово за президентом України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG