Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада Криму звернулася до президента України Леоніда Кучми з проханням дати згоду на звільнення Сергія Куніцина з посади голови Ради Міністрів автономії


Верховна Рада Криму звернулася до президента України Леоніда Кучми з проханням дати згоду на звільнення Сергія Куніцина з посади голови Ради Міністрів автономії

За це рішення в середу на сесії парламенту проголосували 55 кримських депутатів з 57, які брали участь у голосуванні (усього в кримському парламенту - 100 депутатів).

Рішення було прийнято на підставі постанов Верховної Ради автономії від 1 лютого і 24 травня 2000 року, коли парламент визнав діяльність уряду Криму незадовільною і прийняв рішення відправити його у відставку.

Однак тоді президент України Леонід Кучма, який, згідно з Конституцією, дає згоду на призначення і звільнення кримського прем'єра, не дав своєї згоди.

У звертанні до голови держави депутати автономії нагадали йому, що 3 травня 2001 року, виступаючи на нараді з проблем соціально-економічного розвитку Криму в Сімферополі, Кучма дав критичну оцінку діяльності Ради міністрів, відзначивши низку серйозних недоліків у її роботі щодо вирішення питань у соціальній сфері, структурних змін у промисловості, в аграрному секторі, що призвело до зниження обсягів виробництва в автономії.

Питання про відставку кримського уряду виникло на пленарному засіданні в зв'язку з тим, що президія парламенту автономії запропонувала внести до порядку денного сесії питання про звіт уряду Криму за 2000 рік.

Ситуація в сесійні залі ВР АРК була напруженою, не обійшлося без сутичок, в яких отримали легкі ушкодження депутати, виконуючий обов’язки міністра економіки АРК Геннадій Говорущенко та виконуючий обов’язки віце-прем’єра уряду Олександр Рябков.
XS
SM
MD
LG