Доступність посилання

ТОП новини

Порядок під час поїздок Папи по столиці України став для правоохоронних органів нав'язливою ідеєю


Порядок під час поїздок Папи по столиці України став для правоохоронних органів нав'язливою ідеєю

"Порядок під час поїздок Папи по столиці України став для правоохоронних органів нав'язливою ідеєю", пише автор московської газети "Час МН" Володимир Скачко. За інформацією автора, саме питання безпеки Понтифіка обговорювалося на зустрічі Леоніда Кучми з головою Української греко-католицької церкви кардиналом Любомиром Гузаром. "За 10 років незалежності України це перша така зустріч", підкреслює видання.

Зустріч була гранично закритою, проте, згідно з нечисленними чутками, стало відомо, що обговорювалося питання безпеки папи. Схоже, після того, як днями міністр закордонних справ України Анатолій Зленко привселюдно висловився про те, що під час візиту понтифіка можливі провокації, порядок під час поїздок папи по столиці став для правоохоронних органів нав'язливою ідеєю. Представники Служби безпеки України (СБУ) поширили заяву про те, що ніяких даних про можливі проти понтифіка провокації не має, але СБУ готова забезпечити безпеку за будь-яку ціну.

Ще далі в прагненні дотримувати порядку пішло МВС. Як повідомив журналістам заступника начальника столичної міліції Олександр Савченко, охорону суспільного порядку в дні папського візиту здійснюватиме весь особовий склад гарнізону київської міліції, тисячі солдатів внутрішніх військ і курсантів міліцейської академії, а також загони міліції з інших областей країни.
XS
SM
MD
LG