Доступність посилання

ТОП новини

Перший радник Президента України Леоніда Кучми заявив, що своє майбутнє Україна бачить у Європі і жодним чином не зацікавлена в пропозиції приєднатися до союзу Росії і Бєларусі


Перший радник Президента України Леоніда Кучми заявив, що своє майбутнє Україна бачить у Європі і жодним чином не зацікавлена в пропозиції приєднатися до союзу Росії і Бєларусі

"Перший радник Президента України Леоніда Кучми заявив, що своє майбутнє Україна бачить у Європі і жодним чином не зацікавлена в пропозиції приєднатися до союзу Росії і Бєларусі" пише The Washington Times.

Матеріал американського видання, присвячений візиту до США керівника Адміністрації президента України Володимира Литвина, звертає увагу на низку важливих заяв, зроблених Литвином у Штатах.

«Безсумнівно, нам необхідні теплі відносини з Росією, але в Україні всі беззастережно визнають, що наш розвиток має бути тісно пов'язаний з європейськими структурами, - сказав у вчорашньому інтерв'ю газеті «The Washington Times» Володимир Литвин. - Іншої альтернативи ніхто не розглядає».

Литвин прибув до США у той час, коли все міжнародне співтовариство висловлює обґрунтовані сумніви щодо ходу ринкових реформ в Україні при Президенті Кучмі.

Відставка минулого місяця прозахідного прем'єра Віктора Ющенка і досі не закрите розслідування зникнення і ймовірно убивства опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе значною мірою зіпсували репутацію цієї країни, - пише газета.

Леонід Кучма продовжує заперечувати звинувачення опозиційних партій у тому, що він причетний до смерті Гонгадзе.

Не називаючи імен, Литвин учора заявив, що переконаний, нібито Гонгадзе, затятий критик Президента, був викрадений і убитий за вказівою сил усередині України, які намагаються підставити Кучму.

«Це була провокація, яка вийшла з-під контролю, - сказав він. - Вони цілилися в Президента, а замість цього потрапили в репутацію країни».
XS
SM
MD
LG