Доступність посилання

ТОП новини

Інтернет-Майдан


Інтернет-Майдан

Київ, 21 червня 2001 -Хороша штука Інтернет в сенсі поспілкуватися, а часом і вихлюпнути наболіле. В контексті “Інтернет-майдану” він забезпечує можливість висловити гнівне “фе” творцям програми. Наприклад слухач Олександр Северин на сайті “Оксамит орг” надрукував філіпіку щодо позиції моєї та мого колеги Сергія Набоки стосовно підписантської акції, зініційованої молодим революціонером Олександром Донієм. “Ми недобитки української інтелігенції”, - писали вони. Недобитки подіяли на нас, як на бика червоне. Звідси колючий стиль програми…





Фантазія рекламників не має меж. Намагаючись повернути інтерес до ринку інтернет-реклами, вони вигадують нові способи привертання уваги веб-серферів: на зміну звичним банерам прийшли банери дуже великого розміру, потім цілі веб-сторінки-банери. Нещодавно компанія Зебус Груп та медіа компанія Форбс ком підписали договір про стратегічне співробітництво. Зебус розробила нову технологію, що додасть в Мережу рекламу у відеоформаті. Ця реклама поєднає у собі ролики, які ми звикли бачити по телевізору та інтернет-рекламу. Користувачу не треба буде вдаватись до спеціального налагоджування компютера. Технологія Зебус сама визначить тип браузера, швидкість з”єднання, наявність, або відсутність медіа-плеєра і в залежності від цього запропонує оптимальний формат подачі матеріалу. Такі ось вібрації відбуваються у світі електронних технологій, де передові позиції починають займати країни, які ще п”ять-десять років тому і думати не сміли про те, що компютеризують своє життя у всіх його сферах. Такою країною стала Індія, яка напрочуд швидко зайняла лідерські позиції у виробництві та використанні компютерних технологій.

Нещодавно компанія Майкрософт звітувала про результати восьмимісячної облави на інтернет-піратів. Вони використовують нелегальну торгівлю програмним забезпеченням для фінансування наркобізнесу і тероризму. Під прикриттям анонімності, яку забезпечує Інтернет, міжнародні пірати пропонують та продають безпосередньо споживачам дрібні партії програмного забезпечення направляючи прибуток на фінансування міжнародних злочинних і терористичних груп. З січня минулого року Майкрософт відсудила сімнадцять мільйонів доларів. За два роки було закрито сімдесят дев”ять тисяч сайтів. Особливо жорсткі заходи застосовувались проти інтернет-аукціонів. Пірати виявлені протягом останньої кампанії торгували в двадцяти двох країнах включаючи США, Британію, Німеччину, Гонконг, Китай, Тайвань і Польщу.

Дослідження проведене британською антивірусною компанією Месідж Лебс, продемонстрували, що під кінець року число вірусних атак може потроїтись. У звіті стверджується, що державні установи та компанії прогнуться під вагою електронної пошти зі зловмисними вкладеннями. Найближчим часом число випадків зараження вірусами істотно зросте – у держустановах на 222 відсотки, за умови, що ступінь використання імейл зросте тільки на 62 відсотки. Не менш тривожна ситуація складається й у комерційному секторі. В машинобудуванні число спалахів вірусу збільшиться на 224 відсотки, а в секторі ЗМІ цього року вірусів стане на двісті дев”ятнадцять відсотків більше при збільшенні ступеня використання імейл на 137 відсотків. Такою на разі є ситуація з компютерними вірусами, які, на моє глибоке переконання є менш небезпечними порівняно з тими вірусами, що блукають головами наших політиків.

Час передачі добігає кінця і вимагає десерту у вигляді нового політичного анекдоту. Наші кулінари винайшли торт “Прем”єр”. На питання, чим той відрізняється від класичного Київського вони відповідають – відсутністю яєць. На цьому все. Наша адреса радіосвобода крапка орг. Всього вам доброго. Зустрінемось через тиждень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG