Доступність посилання

ТОП новини

Кримські курорти через непогоду у червні зазнавали збитків


Кримські курорти через непогоду у червні зазнавали збитків

Симферополь, 2 липня 2001 - За станом на кінець червня середня заповнюваність кримських здравниць не перевищувала 67%, що значно менше, аніж у цей же період торік. Про це у понеділок повідомило Інформаційно-аналітичне управління Міністерства курортів і туризму Криму.

Якщо у квітні-травні до Криму на відпочинок прибувало дещо більше курортників, аніж торік, то у червні через погану погоду кримські санаторії і пансіонати залишалися напівпорожніми. За даними Міністерства курортів і туризму автономії, набільше гостей – у курортній столиці Криму – Ялті. Тут рівень заповнюваності місцевих здравниць – майже 72%. В Алушті цей показник складає 65, в Судаку – 62, а в Саках – трохи менше 60%.

Як повідомила керівник уравління курортів у кримському уряді Ганна Гальперіна, через погану погоду підприємства курортно-рекреаційної сфери автономної республіки у червні зазнали чималих збитків. У Міністерстві фінансів Криму підтвердили, що рівень надходження податків з курортних регіонів в останні тижні значно зменшився. І, хоча урядовці не називають жодних цифр, такі тенденції вони пов’язують лише з невеликою кількістю курортників, які прибувають з Росії та українських регіонів. У свою чергу, головною причиною цього фахівці з Міністерства курортів і туризму Криму називають прохолодну і дощову погоду, яка тримається на півострові з 15 травня та увесь червень.

Тим часом, як повідомили в міністерстві, “кримськотатарський фактор”, яким раніше відлякували курортників конкуренти, цього разу ніяк не вплинув на кількість гостей, котрі прибувають на кримські курорти. В уряді автономії пояснюють це широкою роз’яснювальною роботою, проведеною у засобах масової інформації керівниками Ради міністрів АРК і лідерами Меджлісу кримськотатарського народу, а також мирним і немасштабним характером кримськотатарських жалобних акції, які щороку проводяться у травні.

Водночас, пані Гальперіна каже, що у травні і червні традиційно до Криму приїздить не так багато туристів, як в наступні місяці. За її словами, пік прибуття курортників очікується на першу половину серпня. Ганна Гальперіна висловлює сподівання, що червневі втрати Крим надолужить у серпні. Вже зараз більшість путівок до санаторіїв і пансіонатів на цей місяць продано.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG