Доступність посилання

ТОП новини

Завтра в Гаазі відбудеться перше засіданні суду у справі колишнього президента Югославії Слободана Мілошевича


Завтра в Гаазі відбудеться перше засіданні суду у справі колишнього президента Югославії Слободана Мілошевича

Головний прокурор Трибуналу ООН з воєнних злочинів Карла дель ПОНТЕ сказала, що воно відбудеться у формі звичайного допиту. Після цього головний прокурор складе з С.МІЛОШЕВИЧЕМ графік подальших допитів. Головна мета першого засідання суду - ознайомити колишнього президента СРЮ з тим, які саме обвинувачення йому висуваються, а також дати С.МІЛОШЕВИЧУ зрозуміти, що його права на захист будуть дотримуватися неухильно.

Гаазький трибунал вважає С.МІЛОШЕВИЧА повністю відповідальним за масову депортацію 740 тисяч косовських албанців і за вбивство сербськими солдатами і воєнізованими формуваннями сотень албанців. Обвинувачення проти колишнього югославського президента зачіпають також війни в Хорватії і Боснії. С.МІЛОШЕВИЧА, який з 1 квітня знаходився у бєлградській в'язниці, югославські власті також звинувачують у корупції і зловживанні владою.

С.МІЛОШЕВИЧ, який знаходиться тепер у камері гаазької в'язниці, пообіцяв спростовувати всі обвинувачення, які 3 липня йому має пред'явити Міжнародний трибунал у справах колишньої Югославії. Сам же суд колишній президент назвав, як стверджує його адвокат, "політично мотивованим".

За даними «Ройтерс», президент Трибуналу ООН з військових злочинів Клод ХОРДА заявив, що суд над С.МІЛОШЕВИЧЕМ розпочнеться не раніше, ніж через 8-12 місяців, і триватиме, мабуть, більше року.

Нині колишнього президента СРЮ утримують в ізоляції під цілодобовим наглядом. Керівництво трибуналу намагається не допустити його самогубства, адже саме через суїцид пішли з життя батько і мати С.МІЛОШЕВИЧА. Однак, якщо вірити його дружині, колишній президент перебуває у "фантастичній" психологічній формі.
XS
SM
MD
LG