Доступність посилання

ТОП новини

Іван Плющ: “Найімовірніше, президент накладе вето на закон про вибори народних депутатів України”


Іван Плющ: “Найімовірніше, президент накладе вето на закон про вибори народних депутатів України”

Київ, 2 липня 2001 - Сьогодні на прес-конференції у Києві голова Верховної Ради України Іван Плющ повідомив, що найімовірніше президент накладе вето на закон про вибори народних депутатів України.

Він, зокрема, зазначив:

“Є такі відомості, що до президента разом із законом надійшла фальшива стенограма обговорення документа у сесійній залі. Це також стало приводом для накладання вето. У принципі, я за те, щоб наступні вибори проходили за новим виборчим законом. Але Україна не дозріла до цього. І тому, ще й з огляду на часову обмеженість, краще було б залишити стару систему виборів парламентаріїв: 50% за партійними списками, 50 – за мажоритарними округами.”

Сьогодні ж спікер висловив своє бачення політичного майбутнього колишнього прем”єр-міністра України Віктора Ющенка.

Він сказав:

“Я не знаю, які політичні сили і що саме пропонували Ющенкові. Я особисто йому нічого не пропонував. Але те, що викристалізовується блок центристських сил, – це однозначно. До нього входять НДП, Аграрна партія, партія “Регіони України” і Трудова партія. Яку позицію займе Ющенко – треба спитати його самого. Якщо б він очолив блок центристських сил, я б вважав це нормальним”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG