Доступність посилання

ТОП новини

Харків: останнім часом посилився тиск на керівництво партії «Собор», лідер якої координує діяльність «Української правиці»


Харків: останнім часом посилився тиск на керівництво партії «Собор», лідер якої координує діяльність «Української правиці»

Харків, 2 липня 2001 - Старі, як світ, методи використовує харківська влада для боротьби зі своїми політичними опонентами: груба сила, погрози, спроби переманити на свій бік. Особливо посилився останнім часом тиск на керівництво партії «Собор», лідер якої -Володимир Бакуменко - координує діяльність «Української правиці».

Володимир Бакуменко очолює ще й міське підприємство, яке успішно працює, однак міська влада надсилає туди комісію за комісією, щоб паралізувати його діяльність. На травневі свята невстановлені особи досить професійно зламали заґратовані системи захисту на дачі Бакуменка, перевернули в ній усе догори дном, все перебили, поламали меблі, але нічого не взяли.

Останнім часом харківському лідеру партії «Собор» надзвонюють невідомі й провокаційно запитують: «Як справи з твоєю печінкою?», «Нирки не болять?», «Ти ще живий?»

Сам Бакуменко впевнений, що це спроби його залякати як опозиційного політика якраз із боку так званих «партій влади» або й певних владоможців.

Днями до офісу партії «Собор» завітав представник обласної влади і почав умовляти опозиціонерів-керівників зробити крок назустріч владним структурам, перестати конфронтувати з ними, разом із привладовими партіями – НДП і СДПУ(о) - йти на парламентські вибори, поділивши спільно виборчі округи. Заодно представник облдержадміністрації запропонував розробити спільну програму дій щодо висунення голови Харківської облдержадміністрації Євгена Кушнарьова на пост президента України.

Ось як оцінив ці пропозиції голова міської організації партії «Собор» Андрій Шаган, якого за боротьбу з «прихватизацією» незаконно запроторили до тюрми і який тепер очолив Харківську організацію Всеукраїнського комітету захисту політв’язнів:

«Ми, керівництво партії «Собор», скептично поставилися до цієї пропозиції, чудово розуміючи, що «партії влади», які себе дискредитували антинародною політикою, такі, як НДП і СДПУ(о), - нині шукають тісніших контактів із опозицією, яка показала українському народові, хто є справжнім поборником прав, свобод і кращої долі для нього.

Окрім того, такі пропозиції з боку народних демократів і соціал-демократів свідчать про те, що авторитет партії «Собор» на Харківщині неухильно зростає і що керівництво цих партій не вельми впевнене у власному адмінресурсі».

Це була думка одного з харківських керівників партії «Собор» Андрія Шагана.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG