Доступність посилання

ТОП новини

Говорячи про відносини з НАТО, Анатолій Зленко зазначив, що Україна зацікавлена поглиблювати формулу особливого партнерства з Альянсом


Говорячи про відносини з НАТО, Анатолій Зленко зазначив, що Україна зацікавлена поглиблювати формулу особливого партнерства з Альянсом

Говорячи про відносини з НАТО, Анатолій Зленко зазначив, що Україна зацікавлена поглиблювати формулу особливого партнерства з Альянсом, забезпечувати розвиток двосторонніх, активних, багатопланових відносин, заснованих на практичних пріоритетах і балансах військової і невійськового співробітництва. "Ми сподіваємося, що проведення в 2002 році саміту Україна-НАТО, до якого ми вже готуємося, закріпить новий рівень нашої взаємодії", - сказав міністр.

А.Зленко вважає, що процес розширення НАТО не буде становити загрози національним інтересам України і "здатний принести гарантії нашої безпеки". "Я переконаний, що розширення цієї організації повинно відбуватися відкрито, з урахуванням інтересів усіх зацікавлених держав, у тому числі України", - наголосив він.

Не менш важливим А.Зленко назвав співробітництво України з НАТО і європейськими структурами з урегулювання кризових ситуацій. "Активне залучення України до вирішення проблеми миру і стабільності на Балканах, в Придністров'ї (Молдова), Абхазії (Грузія) є похідною наших намірів запобігти розгортанню сценаріїв, потенційно небезпечних для України", - сказав він.
XS
SM
MD
LG