Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" надіслала листа на ім'я Анатолія Кінаха в якому висловлюється обурення фактом замаху на життя журналіста Ігоря Александрова


Міжнародна організація "Репортери без кордонів" надіслала листа на ім'я Анатолія Кінаха в якому висловлюється обурення фактом замаху на життя журналіста Ігоря Александрова

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" надіслала листа на ім'я прем'єр-міністра України Анатолія Кінаха, в якому висловлюється обурення фактом замаху на життя директора ТРК “ТОР" (м. Слов’янськ Донецької області) Ігоря Александрова.

Про це мовиться в повідомленні, розміщеному на сайті українського Інституту масової інформації (ІМІ), який представляє інтереси "Репортерів" в Україні.

"Журналіст, який вже був надмірно покараний українським правосуддям і який оскаржив це в Європейському суді з прав людини, зараз опинився між життям і смертю", - цитує ІМІ генерального секретаря "Репортерів без кордонів" Робера Менара.

Ми просимо Вашого особистого втручання, щоб спонукати МВС і Прокуратуру боротися з насильством проти преси в Україні, яке досягло небувалих в Європі масштабів", - додав Р.Менар.

Як повідомлялося, вранці 3 липня кілька невідомих, озброєних бейсбольними бітами, напали на директора ТРК прямо в офісі телекомпанії і жорстоко його побили.

Ігор Александров був доставлений в лікарню з важкою черепно-мозковою травмою. Його прооперовано, травми загрожують його життю.

"Репортери без кордонів" також відстежують і збирають інформацію з розслідування справи про вбивство в Луганську Олега Бреуса, одного з видавців газети "ХХІ вік". У червні біля під'їзду будинку він отримав 5 кульових поранень, від яких відразу помер.
XS
SM
MD
LG