Доступність посилання

ТОП новини

Знову про засудженого кримського журналіста Сергія Потаманова


Знову про засудженого кримського журналіста Сергія Потаманова

Симферополь, 10 липня 2001 - Засуджений торік за 5-ма кримінальними статтями до 5 років ув’язнення кримський журналіст Сергій Потаманов закликав колег, українську і закордонну громадськість домагатися визнання його політичним в’язнем. Він і далі наголошує на своїй невинності. Про це йдеться у заяві Сергія Потаманова, оприлюдненій у вівторок у Симферополі Комітетом з моніторингу свободи преси в Криму.

10 липня 2001 р. колишній редактор радіокомпанії “Фенікс” Сергій Потаманов передав до Комітету з моніторингу свободи преси в Криму із Сімферопольської виправної колонії №102, де він відбуває покарання, текст свого звернення, в якому журналіст знову наполягає на несправедливості судового рішення. За його словами, вирок грунтується на доказах, юридична сила яких дуже мала. Протокол судового засідання сфальсифіковано. Журналіст не мав можливості брати участі в судових дискусіях, сказати останнє слово, задавати питання свідкам, оскільки суддя вилучив його із зали засідань. Суд не взяв до уваги документи і показання свідків, на чому наполягав захист.

Сергій Потаманов переконаний, що його невинність буде доведена у будь-якому іншому суді України за умови дотримання принципів судочинства, гарантованих Конституцією України, оскільки цей вирок — “розправа корумпованої влади за його журналістську і правозахисну діяльність”. Сергій Потаманов просить визнати його політичним в’язнем і сподівається, що це дасть йому можливість домогтися об’єктивного перегляду справи.

Нагадаю, що Сергій Потаманов у 1999-2000 роках працював у радіокомпанії “Фенікс”, а також виступав громадським захисником у судах. 18 грудня 2000 року Керченський міський суд визнав його винним за 5-ма кримінальними статтями, у тому числі такими як злісне хуліганство та зберігання зброї, і засудив до 5 років позбавлення волі з відбуванням ув’язнення в колонії суворого режиму. Після протестів адвоката і громадськості Верховний Суд АРК переглянув вирок і зменшив його до 3 років. Сергій Потаманов тим не менш відмовився визнати і це судове рішення. Зараз за його дорученням адвокат Олександр Гнєздов готує касаційну скаргу до Верховного Суду України. Наприкінці квітня 2001 року він же подав скаргу до Європейського Суду з прав людини, звідки відповідь поки не надійшла.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG