Доступність посилання

ТОП новини

Молдовський прем’єр-міністр Васілій Тарлєв запропонував держсекретарю Північної Кароліни надати 100 робочих місць громадянам Молдови


Молдовський прем’єр-міністр Васілій Тарлєв запропонував держсекретарю Північної Кароліни надати 100 робочих місць громадянам Молдови

Кишинів, 10 липня 2001 - Кишинів з робочим візитом відвідала державний секретар Північної Кароліни Елейн Маршал. Вона зустрілася з керівництвом республіки Молдова. Під час зустрічі обговорювали питання щодо поширення співпраці між Молдовою та Північною Кароліною. З цим американським штатом Молдову пов’язують дуже тісні стосунки. За 10 років незалежности два молдовських президенти – Мірча Снєгур та Петру Лучінскі побували в цьому штаті з робочими візитами. В Північній Кароліні працює почесний консул республіки Молдова. Комерційні та гуманітарні організації штату надали Молдові медичної допомоги на 14 мільйонів американських доларів. Нині обговорюють питання щодо приватизації молдовських швейних підприємств з участю американських інвесторів. Зокрема, передбачено, що на фабриках буде організовано пошив чоловічого, жіночого та дитячого одягу для американських споживачів.

Молдовський прем’єр-міністр Васілій Тарлєв офіційно закликав інвесторів Сполучених Штатів Америки, щоб вони брали участь в інвестиційних конкурсах, на яких молдовський уряд продає вино-коньячні заводи, тютюнові підприємства, електромережі, а також 51 відсоток акцій національного оператора зв’язку – акціонерної компанії «Молтелеком». Пані Маршал пообіцяла молдовському прем’єрові, що адміністрація штату Північна Кароліна прикладе зусиль щодо більш активної участі американських компаній у співпраці з молдовськими економічними аґентами.

За даними молдовського Департаменту статистики, на початок червня 2001 року серед західних країн США займають третє місце в торгових відносинах з Молдовою. За кількістю інвестицій у молдовську економіку Америка посідає шосте місце – її частка становить понад 45 мільйонів доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG