Доступність посилання

ТОП новини

Після п’яти років легального проживання іноземця в будь-якій країні ЄС, він повинен одержати постійний дозвіл на проживання і автоматично дозвіл на працю


Після п’яти років легального проживання іноземця в будь-якій країні ЄС, він повинен одержати постійний дозвіл на проживання і автоматично дозвіл на працю

Брюссель, 11 червня 2001 - Тема, якій було присвячено найбільше уваги під час чергового засідання Європейської Комісії цієї середи, стосувалася питань імміграції, нелегальних людських перевезень, працевлаштування легальних іммігрантів та їх інтеграції в західноєвропейське суспільство. Доповідачем на цю тему був комісар Європейської Комісії з питань внутрішньої політики ЄС Антоніо Вітуроні.

Результатом того, що Європейська Комісія впритул зайнялась виробленням спільної і єдиної для вісх країн - членів ЄС іміграційної політики, став тиск Бельгії, яка минулого тижня розпочала головування в Європейському Союзі.

Розв’язання проблеми іміграції, для Бельгії є першочерговим завданням.

Деякі члени бельгійського парламенту не вдаючись до вишуканої лексики неодноразово заявляли, що Бельгія не повинна бути помийною ямою, лише. через те, що соціальне законодавство Бельгії м’якше ніж в інших країнах ЄС.

Тому після тривалих років дискусій Європейська Комісія зробила преший важливий крок щодо врегулювання іміграційної політики в країнах Європейського Союзу. А саме - Єврокомісія пропонує, - зазначив Антоніо Вітуроні, - створити спеціальну міжнародну інституцію, яка б координувала розміщення біженців із зон воєнних дій (приміром з Косова, Македонії, Чечні), а також легальних та нелегальних імігрантів пропорційно щодо кількості і щільності місцевого населення країни, рівня безробіття, специфіки промисловості тощо.

Іншими словами, аби осесредки біженців не акумулювалися в невеликих малонаселених країнах, як то Австрія, Бельгія, Нідерланди, Люксембург чи Данія, але щоб і Німеччина й Іспанія і Великобританія приймала іноземців на тимчасове, або постійне проживання відповідно до їх масштабів і економічного потенціалу.

Крім того Європейська Комісія цієї середи ухвалила нову директиву стосовно спрощеної і прозорої процедури надання дозволу постійного проживання для іноземців. Комісар ЄС у справах внутрішньої політики Антоніо Вітуроні пояснив журналістам це так: «Після п’яти років легального проживання іноземця в будь-якій країні ЄС, він повинен одержати постійний дозвіл на проживання і автоматично дозвіл на працю.»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG