Доступність посилання

ТОП новини

Права людини. Події у світі


Права людини. Події у світі

ГОЛОВА ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ АСАМБЛЕЇ РАДИ ЄВРОПИ ЛОРД РАССЕЛ-ДЖОНСТОН РІЗКО СКРИТИКУВАВ РОСІЮ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ У ЧЕЧНІ.

«Останніми тижнями з’являється все більше свідчень про стрімке погіршення ситуації з правами людини у Чечні. Навряд чи можна сумніватися, що причиною цього, здебільшого, є дії російських військ, і це стало очевидним під час нещодавніх операцій-«зачисток» в населених пунктах Ассіновській і Сєрноводську», - заявив у четвер Голова Парламентської Асамблеї Ради Європи лорд Рассел-Джонстон і закликав лідерів світового співтовариства чинити тиск на Президента Росії Володимира Путіна, аби поскласти край беззаконню.

Лорд Рассел-Джонстон наголосив, що Росія порушує фундаментальні принципи Ради Європи та нагадав, що делегація Парламентської Асамблеї Ради Європи відвідуватиме Чечню 13-16 вересня. А на 21 вересня у Страсбурзі заплановано зустріч спільної робочої групи з представниками Державної Думи Росії, а згодом в Асамблеї відбудуться дебати стосовно ситуації у Чечні.

ПРАВОЗАХИСНА ОРГАНІЗАЦІЯ «МІЖНАРОДНА АМНІСТІЯ» ВИСЛОВИЛА СВОЄ ОБУРЕННЯ ФАКТОМ СТРАТИ В ІРАНІ ТРИДЦЯТИРІЧНОЇ МАР’ЯМ АЮБІ, ЯКУ ЗАКИДАЛИ КАМІННЯМ.

Мар’ям Аюбі стратили 11 липня в тегеранській тюрмі за вироком ісламського революційного суду, який визнав Аюбі винною у зраді та убивстві свого чоловіка.

«Страта камінням посилює жорстокість смертного вироку, який сам по собі є різновидністю тортур і порушенням права на життя. Страта Мар’ям Аюбі свідчить про те, що влада Ірану може навіть розширити застосування такого способу покарання», - мовиться у прес-релізі правозахисної організації «Міжнародної амністії». Правозахисники також нагадують, що минулого місяця в Ірані було страчену іншу жінку по імені Робабе. Її засудили до 50 ударів палицями з подальшою смертною карою -шляхом закидання камінням.

Смертну кару через закидання камінням закріплено у статті 102 кримінального кодексу Ісламської республіки Іран.

ВЛАДА КИТАЮ РОЗГОРНУЛА ШИРОКОМАСШТАБНЕ ПОЛЮВАННЯ НА БІЖЕНЦІВ ІЗ ПІВНІЧНОї КОРЕЇ – ЗАЯВЛЯЄ ОРГАНІЗАЦІЯ «ВРЯТУЙТЕ ПІВНІЧНОКОРЕЙСЬКИЙ НАРОД», ЩО БАЗУЄТЬСЯ У ЯПОНІЇ

Щодня у прикордонних із Кореєю районах китайська поліція виловлює і передає північнокорейській стороні щонайменше 100 біженців з КНДР. За повідомленням організації «Врятуйте північнокорейський народ»масове полювання на корейських біженців розпочалося після того, як 26 червня до офісу Управління Верховного комісара ООН з питань біженців у Пекіні прорвалася родина, що втекла з КНДР, і яка прагнула перебратися до Південної Кореї.

«Північні корейці перетинають кордон і залишаються на китайській території не тому, що прагнуть жити у Китаї, а тому, що це фактично усе, що вони можуть зробити, аби уникнути голодної смерті в диктаторській Північній Кореї! Вони хочуть вижити!», - мовиться у прес-релізі організації «Врятуйте північнокорейський народ», зміст котрого переповідає правозахисне агентство «Пріма».

За даними правозахисних організацій, протягом останніх чотирьох років від голоду у Північній Кореї загинуло близько 3 мільйонів осіб, і це попри тотужні поставки продовольчих товарів із-за кордону.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG