Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 18 липня 2001 - Керівники Генпрокуратури, МВС та СБУ закликали журналістів відмовитися від власних розслідувань, оскільки це загрожує їхньому життю. Як переповідає газета “Вечірні вісті”, редактор телекомпанії “Новий канал” Олег Климчук вважає, що силові структури готуються до виборів і наперед знають, хто із журналістів підтримуватиме ті чи інші політичні сили, а їхні попередження торкаються, у першу чергу, тих, хто ще залишився дійсно незалежним. На цьому наголошується в статті “Силовики проти журналістських розслідувань”.

Дописувач газети “День” не сумнівається, що визначальну роль у розвиткові держави повинна відігравати еліта. Адже саме вона проектує шляхи розвитку країни та забезпечує поступ мас до світлого майбутнього. На відміну від уніфікованої маси, еліта за своїм складом різноманітна і поділяється на політичну, управлінську, юридичну, економічну, наукову та інші.

Усі вони повинні перебувати в активній взаємодії і забезпечувати демократичний вибір напрямку розвитку країни. “Якщо якась із цих еліт слабка, - наголошує дописувач газети “День”, - то держава неминуче програє в конкурентному змаганні з іншими державами або ж елітами.”

У газеті “Україна молода” згадує про політичну еліту народний депутат України Тарас Чорновіл. В інтерв”ю, що має назву “Тарас Чорновіл: Ющенку потрібні некриміналізовані політичні еліти зі Сходу і Півдня України” парламентарій розповідає про причини переходу членів Народного руху України до партії “Реформи і порядок”, про можливіть об”єднання двох рухів, а також висловлює своє ставлення до Руху “За єдність”Богдана Бойка, який він називає “спецпідрозділом” адміністрації президента.

Газета “Голос України” у матеріалі “Художній свист чи відвернення стабільності відмирання?” пропонує читачам дві точки зору щодо необхідності проведення референдуму за народною ініціативою про недовіру президентові Леоніду Кучмі.

Рівень демократії держави визначається місцем суду в ній та настільки в його діяльності впроваджені демократичні принципи. Саме з цих слів голова Верховного Суду України Віталій Бойко розпочав прес-конференцію. Докладніше про цю прес-конференцію також можна довідатися в парламентській газеті “Голос України”.

Часопис “Правда України” докладно розповідає про те, як фрески польського письменника та художника еврейського походження Бруно Шульца були незаконно вивезені з Дрогобича в Ізраїль.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG