Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур в прямому ефірі Радіо “Свобода”: “Я оцінюю... події стосовно мого побиття так: це було зроблено з провокативною метою”


Адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур в прямому ефірі Радіо “Свобода”: “Я оцінюю... події стосовно мого побиття так: це було зроблено з провокативною метою”

Київ, 19 липня 2001 -

Адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур в прямому ефірі Радіо “Свобода”:

“Як відомо, сталося так, що мене побили, а також мого підзахисного Вадима Агафонова. Вважаю, що причина цього - моя професійна діяльність. Я оцінюю ці події стосовно мого побиття так: це було зроблено з провокативною метою.

Мета була - спровокувати мене особисто на якісь недоречні дії, вибити мене з сідла, виключити мою участь у справах, які я веду. Може, я зробив хоча б один позитивний крок у напрямку захисту інтересів цих людей, і це могло декому не сподобатись. Тому мене намагалися спровокувати. Але я добре розумію, з ким маю справу. Я знав, що це співробітники прокуратури.Я виступив у ролі “боксерської груші”, на якій люди просто трошки розім”ялися. Це те, що відбулося.

Мене забрала швидка допомога, і на цьому все закінчилося. Але я думаю, ця подія буде мати негативні наслідки для мене особисто, бо ця провокація виступає в якості “лакмусового паперу”. Хто завгодно може вчинити щось проти мене особисто, а завтра навколо цього буде йти багато розмов: кому це вигідно, для чого і тому подібне. Для мене це дуже небезпечно, бо я зараз стаю, фактично, незахищеним від протиправних посягань.

Я вважаю, що працівники прокуратури перевищили свої службові повноваження, застосували силу, побили людину і не одну ( мене і мого підзахисного Агафонова). Вважаю, що це є злочинні дії, тому я звернувся до Генпрокуратури на ім”я Потебенька із заявою про злочин. Я прошу порушити кримінальну справу за фактом побиття. Як будуть далі розвиватися події, побачимо.

Хоча не виключаю, що найближчим часом ще будуть провокації щодо мене. Ситуація, яка відбулася, для мене стала повною несподіванкою. Коли це все відбувалося, я не міг збагнути, що це? Всі учасники події були добре мені відомі, мене усі знали як адвоката. З двома з них я перед тим (буквально за дві хвилини)привітався, потиснувши руку. Безперечно, я знав, що це працівники прокуратури...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG