Доступність посилання

ТОП новини

Зростає технологічна залежність України від іноземних виробників телекомунікаційного обладнання


Зростає технологічна залежність України від іноземних виробників телекомунікаційного обладнання

Київ, 23 липня 2001 - Засідання Ради національної безпеки констатувало невеселий факт, а саме: зростання технологічної залежності України від іноземних виробників телекомунікаційного обладнання. Члени Ради дійшли висновку про неефективне впровадження сучасних вітчизняних систем обробки та передачі інформації.

Що ж, факти печальні, але з урахуванням загальної ситуації в Україні - цілком закономірні. Радує хіба те, що від Албанії та Берега Слонової Кості технологічно Україна поки що все ж не залежна.

Якщо держава явно відстає в плані технічного поступу, то цього не можна сказати про деякі вітчизняні політичні партії. Виправдовуючи назву, в якій недоброзичливці вбачають натяк на грошовитість, партія Зелених відкрила власний Інтернет-портал. Відтепер користувачі отримають безкоштовний доступ до "Зеленого Інтернету", де можна скористатися "Зеленими новинами", “Зеленим чатом” ( не плутати з чаєм) і, відповідно, “Зеленою поштою”. У перспективі логічною була б поява глобального Інтернет - проекту імені отамана Зеленого.

Що ж, у зелених, схоже, все гаразд, а от у зірково-смугастих - не дуже. Для американської комп"ютерної промисловості настали важкі часи і один з гігантів галузі - корпорація Хьюлет - Пеккард навіть запропонувала своїм співробітникам погодитися на тимчасове скорочення заробітної платні на десять відсотків.

Як повідомляє російське телебачення, з шістнадцятого липня до Інтернету підключений останній регіон Російської Федерації -Чечня, ще донедавна позбавлена доступу до глобальної комп"ютерної мережі. Втім, це не заважало силам Опору доводити свою позицію до користувачів Інтернету. Свою ж позицію до російської армій чеченці доносять за допомогою автомата "Калашников".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG