Доступність посилання

ТОП новини

Кільком британцям загрожує п’ятирічне ув’язнення за участь у заворушеннях в Ґенуї під час саміту «групи семи» та Росії


Кільком британцям загрожує п’ятирічне ув’язнення за участь у заворушеннях в Ґенуї під час саміту «групи семи» та Росії

Лондон, 24 липня 2001 – П’ятьох із сімох британців, що їх утримують під арештом у Ґенуї, може бути засуджено до п’яти років позбавлення волі, якщо проти них буде висунуто звинувачення і суд визнає їх винними. Про це заявив головний прокурор цього італійського міста, яке намагається дати собі раду з наслідками розгрому з минулих вихідних після демонстрацій проти світового капіталізму. Сотні демонстрантів, що представляли розмаїті лівацькі й анархістські угруповання, прибули до Ґенуї з Британії. П’ятеро з них тепер ризикують оселитися в Італії на довший час коштом італійських платників податків.

Троє затриманих належать до британської профспілки працівників системи охорони здоров’я «Юнісон», яка нині домагається їхнього звільнення. Водночас, спілка заперечує, що це вона направила своїх членів до Ґенуї. Провідник лондонського відділку «Юнісон» сказав, що його організація вимагає почати розслідування щодо брутальної поведінки італійської поліції під час придушення заворушень і після них. З джерел італійської поліції стало відомо, що проти британців готуються обвинувачення з кількох злочинів, включно з використанням зброї та знарядь нападу, опором арештові і змовою для скоєння злочину.

Двоє заарештованих членів профспілки належать до організації «Ґлобальний опір» – антикапіталістичної групи з осідком у Лондоні. «Ґлобальний опір» заявляє, що підтримує лише мирні форми протесту. Члени групи – Річард Мос і Нікола Докоті, що нині під арештом в Італії, є мешканцями Лондона. Вони працюють у медичній службі догляду за людьми з розумовими проблемами. Пан Мос має диплом з політології першого ступеня. Як він, так і Нікола Докоті потрапили з тілесними пошкодженнями до лікарні, перш ніж їх було вміщено до камер попереднього ув’язнення. «Ґлобальний опір» заперечив на своїй інтернетівській сторінці, що його заарештовані члени взагалі брали участь у демонстрації, яка вилилася у заворушення у п’ятницю. Мирний марш у суботу був першою демонстрацією у житті Ніколи,- твердить лондонська організація.

Тим часом, інший британець – Марк Кувел перебуває у ґенуезькій лікарні з тяжкими пораненнями. Він зазнав побиття кийками, коли спробував уникнути арешту. За останніми повідомленнями, загрози його життю немає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG