Доступність посилання

ТОП новини

25 липня до Москви прибуває помічник президента США з питань національної безпеки Кондолізза Райс


25 липня до Москви прибуває помічник президента США з питань національної безпеки Кондолізза Райс

Москва, 24 липня 2001 – Прибуття до російської столиці помічника президента Сполучених Штатів з питань національної безпеки Кондоліззи Райс є важливим питанням російсько-американського діалогу. Адже це перший контакт на високому рівні по тому, як у Ґенуї відбулася зустріч між преиздентами Російської Федерації та Сполучених Штатів Владіміром Путіним та Джорджом Бушем-молодшим. Нагадаю, що саме на тій зустрічі Путін дав зрозуміти своєму американському колезі, що Москва зможе піти на значні поступки щодо створення американської національної системи протиракетної оборони та перегляду відомої угоди 72-го року, чого домагається Вашингтон і проти чого нібито категорично і до останнього моменту виступала Москва.

І ось тепер Кондоліззі Райс належить конкретизувати ті домовленості, яких було досягнуто під час переговорів президентів, усвідомити, наскільки далеко Москва готова піти у своїх поступках. А чи можливо російському керівництву потрібен ще певний час для збереження обличчя і для того, щоб усвідомити, що будь-які шляхи для того, щоб і надалі відстоювати свою непродуктивну, жорстку позицію, просто не існують. До того ж варто нагадати, що пані Райс прибуває до російської столиці відразу по тому, як вона проведе свої переговори в Києві.

У Москві з великою увагою придивляються до будь-яких контактів українського керівництва із представниками нової американської адміністрації. Адже в Росії усвідомлюють, що розвиток російсько-української співпраці досить серйозно залежить від того, яким буде рівень порозуміння України з найбільшою із західних держав.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG