Доступність посилання

ТОП новини

Валерій Горбатов – новий глава уряду Криму


Валерій Горбатов – новий глава уряду Криму

Симферополь, 25 липня 2001 - Народного депутата України Валерія Горбатова в середу на позачерговій сесії Верховної Ради Криму обрано новим главою уряду автономії. Щойнопризначений кримський прем’єр заявив в інтерв’ю журналістам, що одразу розпочинає формування свого уряду. Він обіцяє подати усі кандидатури урядовців на розгляд депутатів у вересні, коли відкриється чергова сесія Верховної Ради Криму.

92 із 93 зареєстрованих у залі депутатів підтримали кандидатуру Валерія Горбатова на посаду кримського прем’єр-міністра. 46-літній представник “Трудової України” назвав такі результати голосування “великим авансом” і “свідченням довіри до думки Президента України”. У своєму першому в посаді прем’єра автономії виступі перед депутатами він пообіцяв докласти зусиль для перетворення Криму у найстабільніший і найбагатший регіон України. Як заявив пан Горбатов в інтерв’ю журналістам, він має намір конструктивно співпрацювати з парламентом автономії. Раніше уродженець Миколаївщини Валерій Горбатов працював директором кримської агрофірми імені Крупської, був представником президента України в Криму, очолював Фонд майна в АРК. Двічі обирався народним депутатом України.

Як заявив в інтерв’ю журналістам спікер кримського парламенту Леонід Грач, до складу нового уряду не увійде жоден депутат Верховної Ради Криму: “Цим рішенням, яке відбулося, та невидима, але дуже реальна вивіска на будинку Ради міністрів Криму під назвою “Політичний клуб” – знята. Більше політклубу в уряді не буде. А буде державний, економічний, соціальний орган управління”, - заявив Леонід Грач.

Зі свого боку, Валерій Горбатов відзначив, що формуватиме свій уряд за принципом професіоналізму і незалежно від політичних поглядів претендентів: “Те, що говорили, що буде переважати політичний підхід у формуванні уряду – це все нісенітниці, я зразу кажу. Сьогодні Криму потрібні професіонали, які могли б зробити все, щоб люди нарешті стали жити краще і припинилися політичні перетягування та суперечки”, - сказав новий кримський прем’єр Валерій Горбатов. За його словами, він уже зробив деякі кадрові пропозиції, які поки що розглядаються у депутатських фракціях.

І Леонід Грач, і Валерій Горбатов всіляко демонстрували, що є політичними союзниками. Кримський спікер попередив журналістів, що їм не вдасться, цитую: “вбити клин між представницькою і виконавчою владою, у цьому випадку – між Грачем та Горбатовим, і віднині цей тандем надовго – це буде справжня державницька зв’язка”, кінець цитати.

Додам також, що Сергія Куницина на позачерговій сесії не було. А сама сесія тривала лише 12 хвилин. На якій також було ухвалено зміни в республіканському бюджеті з виділенням 400 тисяч гривень на розвиток Інформаційно-аналітичного відділу Верховної Ради Криму. Тож свій передвиборчий штаб комуніст Грач уже матиме. Тепер слово за “трудовиком” Горбатовим?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG