Доступність посилання

ТОП новини

Народний депутат Олександр Жир по приїзді з США та зустрічі із колишнім майором державної охорони Миколою Мельниченком провів у Києві прес-конференцію


Народний депутат Олександр Жир по приїзді з США та зустрічі із колишнім майором державної охорони Миколою Мельниченком провів у Києві прес-конференцію

Київ, 25 липня 2001 - Народний депутат України, голова підкомітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Олександр Жир по приїзді з США та зустрічі із колишнім майором державної охорони Миколою Мельниченком провів у Києві прес-конференцію. На ній він оприлюднив нову стратегію дій Мельниченка, який нині перебуває у США у статусі біженця і якого фінансово підтримує Нью-Йоркська ліга захисту прав людини.

За словами Олександра Жира, Микола Мельниченко самостійно розшифрував вже біля половини своїх записів. Він висловив незадоволення тими політиками, які вже встигли використати записи у власних іміджевих цілях. А отже, нова стратегія Мельниченка у тому, аби плівки, надані особам, чиї прізвища згадуються на них, були використані лише для слідства, а останнє проводилося б виключно в Україні в інтересах її ж безпеки.

Олександр Жир після зустрічей у США із представниками офіційних кіл, журналістами та громадськими діячами, а також із майором Мельниченко дійшов висновку про те, що за кордоном існує досить багато компрометуючої Україну інформації щодо нелегальної торгівлі зброєю. Судячи з усього, така інформація, зокрема, щодо відомого бізнесмена, співвласника фірм “СинтезОйл”, “Мортрансбанк” Олександра Жукова, затриманого в Італії, зафіксована на плівках Мельниченка.

Далі Олександр Жир:

“Якщо, упаси Боже, вся ця інформація випливе за межами України, це буде ситуація, яка виллє багато бруду на нашу державу і керівників. Зараз за межами України в різних країнах - багато компрометуючою інформації, яка стосується перших осіб держави.

Це небезпечний факт. Треба зробити все, щоб всі питання, пов”язані з плівками і Мельниченком, були перенесені в Україну.”

Сьогодні ж політолог, директор Інститут політики Микола Томенко оприлюднив інформацію про підписання контракту терміном від 1 січня до 30 вересня поточного року між Агентством гуманітарних технологій, ПР-компанією, що належить народному депутату Віктору Пінчуку, та однією американською фірмою, що займатиметься творенням позитивного іміджу українським посадовцям за кордоном.

Микола Томенко зазначив:

“Цікавість цієї угоди полягає в тому, що ця американська компанія бере на себе функцію просування і покращення іміджу офіційним особам України, висвітлення перебування офіційних делегацій України... У мене виникає питання, невже президент так розчарований діяльністю посольств, інших структур, які не можуть забезпечити перебування делегацій, щоб це робила американська структура?”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG