Доступність посилання

ТОП новини

В Білорусі не хочуть бачити міжнародних спостерігачів на президентських виборах


В Білорусі не хочуть бачити міжнародних спостерігачів на президентських виборах

Мінськ, 31 липня 2001 - Делегація варшавського бюро з демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ не зможе приїхати в Білорусь 1 серпня, як планувала. Білоруське міністерство закордонних справ поінформувало бюро нотою, де стверджує, що необхідно відкласти місію спостерігання за президентськими виборами.

Вибори призначено на 9 вересня, і приблизно 9 серпня вже має закінчитися регістрація кандидатів. Європейські представники бажали спостерігати за цією процедурою, але їм просто не дали візи.

"Я дуже розчарований цим рішенням", - заявив директор бюро з демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ у Варшаві Герард Штудманн.

"Затримка приїзду нашої місії підриває внтурішню та міжнародну довіру до білоруських виборів", - вважає Герард Штудманн, директор варшавського бюро ОБСЄ.

Кожна держава, що входить до ОБСЄ, зокрема Білорусь, зобов’язана запрошувати спостерігачів з варшавського бюро, яке є головною структурою щодо спостерігання за вибрами в Європі.

Ще 9 липня бюро демократичних інституцій і прав людини поінформувало білоруський уряд про своє бажання направити місію спостерігачів у Мінськ з 1 серпня, проте офіційного запрошення з білоруського боку досі немає.

Речник Міністерства закордонних справ Білорусі Павал Латушка сказав Радіо Свобода, що це запрошення представникам ОБСЄ буде направлено "найближчим часом".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG