Доступність посилання

ТОП новини

Одеса: хто Ви – слідчий Сергій Попов?


Одеса: хто Ви – слідчий Сергій Попов?

Одеса, 31 липня 2001 - Про слідчого міської прокуратури Сергія Попова та людей, які зустрічалися з ним у його службовому кабінеті, неодноразово писали незалежні засоби масової інформації причорноморського міста. Найбільш дивне те, що правоохоронні органи не зробили навіть маленької спроби розібратися з фактичними матеріалами, викладеними у заявах багатьох незаконно затриманих і яким “пощастило” зустрічатися з паном Поповим.

Про слідчого Сергія Попова та його колег з Одеської міської прокуратури писала і мати загиблого при досить загадкових обставинах у ізоляторі тимчасового утримування молодого одесита Ігоря Маркова. Писав про його “доблесні справи” громадянин Польщі Олександр Орлов, який нині перебуває під слідством за сфабрикованою, на його думку, справою.

Виявляється, лист громадянина іншої держави не є підставою для перевірки діяльності відповідального працівника міської прокуратури.

Одеська міська та обласна міліція тут є певно особливими. Про це свідчать чимало фактів.

Приміром, незважаючи на численні недоліки в роботі у справі боротьби з організованою злочинністю, на займаній посаді залишається керівник обласної міліції Іван Григоренко.

Публікації про зловживання у лавах правоохоронців міліція нині зустрічає швидше за все не спробою термінової перевірки а судовими позовами. Досить лише згадати, що нині розглядається позов посадових осіб обласної міліції до незалежної газети “Работа і отдих”. Під пресом позовів перебуває і газета “Юг”.

Досить лише нагадати і про те, як відбувалася вже друга акція затримування громадянина Польщі Олександра Орлова працівниками міліції. Акція ця, на думку пана Орлова, відбувалася з санкції слідчого міської прокуратури Сергія Попова.

Отож, зацитую окремі рядки з листа спрямованого на адреси Генеральної прокуратури, МВС та Одеської обласної прокуратури. “Працівники міліції під час спілкування зі мною використовували погрози та брудну російську лайку...На мої протести вони відреагували тим, що піднесли зброю до обличчя з погрозами на мою адресу...”

Громадянина Польщі тоді тричі вдарили, і ніхто за це дотепер не відповів. У тому ж листі Олександр Орлов прохав: “Прошу спрямувати до Одеси компетентну комісію для розслідування кількох резонансних злочинів, скоєних старшим слідчим з особливо важливих справ прокуратури міста Одеси Сергієм Поповим”.

Комісію ніхто звичайно ж не направив...

Немає надії і на те, що мешканці Одеси колись дізнаються про справжні причини смерті Ігоря Маркова, який при досить загадкових обставинах вчинив самогубство, а перед тим був на допиті у слідчого Сергія Попова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG