Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство внутрішніх справ України вирішило вести публічне життя


Міністерство внутрішніх справ України вирішило вести публічне життя

Київ, 3 серпня 2001 - У тому сенсі, аби про здобутки на теренах боротьби зі злочинами, дізнавалося якомога більше людей. А здобутків цих, як виявляється, чимало. І більше того – вони мусять поставити під сумнів думку, поширену на Заході, що Україна – це один з лідерів у списку найкорумпованіших держав у світі. Принаймні, про це йшлося на брифінгу у МВС 2 серпня.

Цифри, наведені у силовому міністерстві, - вражають, або, принаймні, наштовхують на думку про потужний заслін, що його виставила українська міліція на шляху добре організованій злочинності. Якщо на початку року діяло 96 організованих злочинних угруповань чисельністю понад 3,6 тисяч осіб, під впливом яких перебувало більше 1,2 комерційних структур, то нині таких угруповань залишилося 10. Щоправда, доблесно працює не лише міліція, а і кримінал також. Навздогін діям правоохоронців – за цей рік з’явилося 20 нових угруповань.

Заступник міністра ВС Михайло Корнієнко констатує зміну характеру новітньої зорганізованої злочинності: за його словами, злочинність більше зацікавилась економічною сферою. Акцент на економічне спрямування діяльності організованої злочинності обумовив і вибір головного напряму боротьби. Тепер головним для органів внутрішніх справ є усунення економічного підґрунтя ОЗУ.

Як відомо, з новим міністром у силове відомство прийшла і так звана “чистка лав”. Порушено десятки справ проти співробітників внутрішніх органів.

Гучні справи Гонгадзе та банку “Україна” веде Генеральна прокуратура; до її слідчих груп включено і співробітників МВС. Здобутків на цих теренах групи в одних випадках – не мають, в інших – не можуть їх оприлюднювати.

До вилучення вогнепальної зброї, наркотичних речовин, підроблених грошей та банківських пластикових карток додалося активне полювання за злочинними авторитетами. Майже 50 осіб переховується нині за кордоном. Нині міністерство піклується про екстрадицію 18 з них. Серед зірок українського злочинного світу: затриманий у Празі Євген Ігнаткін (він же Женя Донецький) та затриманий у Росії Віктор Авдишев.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG