Доступність посилання

ТОП новини

Вибори, що наближаються, примушують політиків усе активніше змагатися за симпатії громадян


Вибори, що наближаються, примушують політиків усе активніше змагатися за симпатії громадян

Житомир, 6 серпня 2001 - Попри спеку та сезон відпусток політичне життя не завмирає. Вибори, що наближаються, примушують політиків усе активніше змагатися за симпатії громадян. Так на Житомирщині лідери обласних осередків найвпливовіших політичних партій заявили про те, що вони відмовляються від своїх відпусток заради партійної роботи. У деяких партіях дорогоцінним літнім відпочинком заохочують жертвувати навіть голів районних осередків. Виборці з нетерпінням очікують, які будуть плоди такої небаченої жертовності. Осінь для них обіцяє бути цікавою.

Лідер Житомирської обласної організації Соціалістичної партії України Олександр Баранівський заявив, що майже всі голови районних осередків соцпартії на Житомирщині пішли у відпустки. Але свій законний відпочинок партійці вирішили принести в жертву політичним ідеалам. Весь цей час вони займатимуться розбудовою партійних структур. За словами Олександра Баранівського жертовна праця активістів уже дала вражаючий результат. За останні тижні до лав партії вступило понад 2 тисячі осіб. На сьогодні обласна організація соцпартії вже не в змозі навіть усіх забезпечити партійними квитками.

Місцеві соціалісти не дарма дбають за збільшення членства. Вони сподіваються не лише до всіх виборчих дільничних комісій увести своїх представників, але й організувати на кожній дільниці спостереження за дотриманням законності під час виборів. “Це єдина наша можливість, – Сказав Олександр Баранівський, – ефективно протистояти адміністративному ресурсу та впливу олігархічних структур. Так, принаймні, було під час недавніх виборів міського голови Коростишева, в яких ми перемогли”. Підкреслив лідер соціалістів.

Цікаво, що за аналогічної схемою мають намір діяти і соціал-демократи об’єднанні, яких ті ж соціалісти таврують як партію олігархів. На прес-конференції секретар обласної організації СДПУ(о), народний депутат Укрїни Володимир Заєць повідомив, що нині його партія теж активно як ніколи розбудовує місцеві структури, заповнюючи політичний вакум у регіоні. Володимир Заєць заявив, що він теж нехтує відпусткою заради добра партії. “На виборах ми плануємо стовідсотково закрити всі дільниці спостерігачами”, – Сказав він. Лідер житомирських соціал-демократів теж, у свою чергу, вказав на партію, яка підперається адмінресурсом. На його думку, це Народні демократи.

Нині житомирські журанлісти з нетерпінням очікують, кого ж звинуватять у використанні адмінресурсу вже представники НДП. Складається вреження, що безпритульний привід згаданого адмінресурсу посилають від партії до партії і він, як сирота, блукає областю. І немає добрих дядечок, які пригріли б небогу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG