Доступність посилання

ТОП новини

Довкола нинішньої амністії


Довкола нинішньої амністії

Київ, 7 серпня 2001 - Суспільство, затамувавши подих, очікує серпневої амністії, яка, подібно до попередніх, обов”язково приурочена до якоїсь знаменної дати. Цього разу – до 10-тої річниці незалежності України. А перед тим, держава оголошувала свій гуманний акт щодо людей, котрі переступили межу законності, до 8 березня, річниці Чорнобильської АЕС тощо. Очікується, що після амністії в Україні різко зросте злочинність, а також спалахне епідемія туберкульозу. Про останнє попередили учасники “круглого столу”, присвяченого проблемам охорони здоров”я, - провідні медики з п”яти областей України. Адже не є таємницею, що головним розсадником сухот-туберкульозу є пенітенціарна система. За останніми даними , кількість хворих на відкриту форму туберкульозу в деяких українських в”язницях сягає 80%. На думку лікарів, амністія, що відбудеться до 10-ої річниці незалежності, може спричинити черговий спалах хвороби.

У засуджених, що потрапили до в’язниць, погіршується не лише фізичне, але й психічне здоров’я. Адже система утримування за гратами є радше помстою суспільства за скоєний злочин, аніж способом перевиховання злочинця. Тому після звільнення амністованому потрібен певний час, аби адаптуватися до нового середовища і до нових умов життя. У цьому впевнений і президент Київського інформаційно-аналітичного центру “Феміда” Володимир Попов, організація якого надає посильну подомогу ув’язненим, та тим, хто звільнився з місць позбавлення волі.

На думку президента інформаційно-аналітичного центру “Феміда” Володимира Попова, державі не уникнути ще багатьох амністій, аби якось розвантажити переповнені українські в’язниці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG