Доступність посилання

ТОП новини

Розпочалася ознайомча поїздка Посла США в Україні Карлоса Паскуаля до Криму


Розпочалася ознайомча поїздка Посла США в Україні Карлоса Паскуаля до Криму

Симферополь, 15 серпня 2001 - Увесь цей тиждень в Криму перебуватиме посол Сполучених Штатів Америки в Україні Карлос Паскуаль. Його поїздка – ознайомлювальна, він вперше в автономії. У вівторок і в середу він зустрічався з керівництвом автономної республіки. Далі – у нього спілкування із журналістами і представниками неурядових організацій, у тому числі – лідерами Меджлісу, а в п’ятницю пан Паскуаль зустрінеться у Севастополі із своїми співвітчизниками – моряками корабля управління 6-го американського флоту “Ла Салль”.

Командно-штабний корабель Шостого флоту США "Ла Салль" з командувачем флоту віце-адміралом Грегорі Джонсоном на борту 17-19 серпня відвідає порт Севастополь із дружнім візитом. Візит американського військового корабля проходитиме згідно з програмою співробітництва між оборонними відомствами України і США на 2001 рік. У п’ятницю із американськими військовими моряками спілкуватиметься Посол США в Україні Карлос Паскуаль, який прибув до Криму з ознайомчою поїздкою.

– Я думаю, що в перебігу цього візиту ми можемо розпочати діалог, який триватиме довго, бо ми справді вважаємо Крим дуже важливим регіоном України. – сказав пан посол під час його зустрічі у Симферополі з членами президії Верховної Ради Криму, яка тривала понад 2 години, плавно перетікши у діловий обід.

В Криму місцеве керівництво зустрічає Карлоса Паскуаля з великою готовністю і зацікавленням. У вівторок його приймав постійний представник Президента України в Криму Анатолій Корнійчук і новий прем’єр-міністр автономії Валерій Горбатов, а в середу він мав грунтовну бесіду зі спекером Леонідом Грачем.

Останній детально зупинився на ситуації в Криму, виділивши два головних проблемних питання – російської більшості і кримськотатарських репатріантів. Водночас, комуніст Грач відзначив, що в Криму чекають на американські інвестиції і готові до розширення всіляких контактів із США – як на рівні якогось окремого штату, так і між громадськими організаціями і бізнесовими колами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG