Доступність посилання

ТОП новини

За останніми даними, внаслідок аварії на шахті ім. Засядька загинули 36 гірників


За останніми даними, внаслідок аварії на шахті ім. Засядька загинули 36 гірників

Як повідомили у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, о 10 год. 13 хв. 19 серпня у м. Донецьк на шахті "Орендне підприємство «Шахта ім. Засядька»" у західній лаві №15 на горизонті 1300 м стався вибух метано-повітряної суміші, ускладнений пожежею. Роботу шахти зупинено. Під час вибуху в шахті було 970 гірників, у тому числі в зоні ураження від вибуху – 259.

Евакуйовано 214 гірників, із яких 40 госпіталізовано до лікувальних закладів м.Донецька (з них 1 гірник помер та 21 перебуває у вкрай тяжкому та тяжкому стані).

Знайдено та піднято на поверхню тіла 35 загиблих, із яких 5 осіб не ідентифіковано. Невідома доля та місце знаходження 10 гірників.

За іншими повідомленнями, зниклими безвісти вважають 14 шахтарів.

Пошук ускладнюється пожежею та спалахами метану у виробленому просторі лави. До пошуково-рятувальних робіт та гасіння пожежі залучено 59 відділень воєнізованого гірничорятувального загону та 8 реанімаційно-протишокових груп Міністерства палива й енергетики, 28 бригад медицини катастроф, підрозділи Міністерства внутрішніх справ (102 особи) та МНС України (63 особи), загальною чисельністю 800 осіб та 105 одиниць техніки. Станом на 7 год. 20 серпня ліквідація пожежі та пошуково-рятувальні роботи продовжуються.

Президент України Леонід Кучма перебуває в Донецьку, де він відвідає шахту ім. Засядька і ознайомиться з перебігом ліквідації наслідків аварії та пошуково-рятувальних робіт.

Голова профспілок гірників України Михайло Волинець звинуватив у тому, що сталося, керівництво шахти, яке, за його словами, порушило техніку безпеки при організації робіт.
XS
SM
MD
LG