Доступність посилання

ТОП новини

Анонс тем Ранкової Свободи, вівторок, 21 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом


Анонс тем Ранкової Свободи, вівторок, 21 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом

Дорогі слухачі! Щиро вітаємо вас у Ранковій Свободі!

Перед мікрофоном ведуча Галина Мовчан.

Спершу – про зміст передачі.

Нині ми разом із нашими кореспондентами побуваємо в Угорщині, Югославії, Сполучених Штатах Америки. Ну і, самозрозуміло, в українській столиці.

У понеділок, 20-го серпня серією урочистих заходів в Угорщині було відзначено День засновника першої угорської держави 1001 рік тому та короля угрів Святого Іштвана, або ще Стефана.

Уперше генеральним секретарем правозахисної організації «Міжнародна амністія» обрано жінку.

Влада Білорусі перешкоджає поширенню інформації про єдиного опозиційного кандидата на президентських виборах.

У столиці Китаю до тривалих термінів ув’язнення засуджено сорока п’ятьох членів забороненого руху «Фалуньґун».

Гостем Ранкової свободи нині є Олена Лазоренко, президент Жіночої професійної ліги.

Тема розмови: Українська жінка віддавна ввійшла в історію держави як мати – берегиня родинного вогнища, затишку і миру у домі. Як мудра помічниця чоловіка, як символ добробуту і злагоди України. Але дуже рідко жінка згадується як лідер, завдяки якому й існує сама українська держава. Нині – інший час, і зовсім іншу сторінку до сучасної історії України належить написати українській жінці, котра, залишаючись матір’ю і берегинею роду, водночас успішно просувається на шляху до професійної кар’єри – бізнес-леді, політика, правника, науковця. Гостя нашої сьогоднішньої програми належить до когорти сучасних ділових жінок, які багато в чому визначають обличчя сучасної ділової України.

У понеділок із Вашингтона в Україну вилетіла делегація Конґресу Сполучених Штатів Америки. У рамках поїздки, яка триватиме до 26 серпня, американські законодавці відвідають Львів, Дрогобич, декілька сіл області та візьмуть участь в урочистостях, присвячених десятій річниці незалежності України, в Києві.

Голова делегації конґресмен Роберт Шефер, який представляє штат Колорадо, дав екслюзивне інтерв’ю українській службі Радіо Свобода. З ним розмовляла наш кореспондент Мирослава Гонгадзе.

Десята річниця з днів ДКНС – ҐКЧП викликала цілу хвилю спогадів безпосередніх учасників і свідків тих подій. Правда, з українського боку їх було поки що менше, і можливими причинами цієї байдужості до справжньої історії кремлівської змови були і форум українців у Києві, і трагедія на шахті імені Засядька, та й штурмові роботи на площі Незалежності в столиці України. Хоча роль громадян останньої в провалі планів ґекачепістів була якраз не останньою.

У фрагменті “Вечірньої Свободи” – передачі, що йшла в прямому ефірі напередодні, нині мова про 3 Всесвітній форум українців.

Гості Ранкової Свободи : бельгійський дипломат, посол франкомовних урядів Бельгії Зенон Коваль і голова суспільно-політичної організації «Ліга вільної України» Юрій Менцинський із Австралії.

Головними темами в сьогоднішній пресі є трагедія на шахті ім. Засядька та ІІІ Всесвітній форум українців. Докладніше довідатися, що про це пише українська преса, в огляді сьогоднішньої преси пропонує І. Біла.

І це лише частина того, що прозвучить у сьогоднішній Ранковій Свободі в вівторок, 21 серпня.

Наприкінці – коротке оголошення:

У білорусів тепер більше “Свободи”.

З понеділка, 6 серпня, Білоруська служба Радіо Свобода звучить в ефірі від шостої години вечора до півночі.

Свіжі міжнародні новини, оперативна інформація з Білорусі, репортажі з реґіонів, експрес-аналіз подій дня – шість годин поспіль на коротких та середніх хвилях.

О шостій вечора за мінським часом передачі Білоруської Свободи можна слухати на частотах 7295, 11725 і 15480 кілогерців на хвилях 41, 25 та 19 метрів.

Налаштовуйте свої приймачі на Білоруську Свободу!

Ми дякуємо вам за увагу і зичимо приємного дня. А зустрінемося у середу 22 серпня в цей самий час.

Будьте здорові!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG